Vila-real Talent torna amb un concert el 16 de maig que unirà a artistes locals i internacionals amb el violinista Vasko Vassilev

Vila-real Talent torna amb un concert el 16 de maig que unirà a artistes locals i internacionals amb el violinista Vasko Vassilev
25/04/2021 -

L’Ajuntament de Vila-real reprén el projecte Vila-real Talent impulsat en 2020 per a unir talent local i internacional en un concert especial amb el violinista búlgar Vasko Vassilev com a convidat estrela. Després que la pandèmia impedira la celebració de la primera edició de Vila-real Talent, programada per al 17 de maig del passat any, aquesta iniciativa artística s’ha adaptat a les circumstàncies actuals per a oferir al públic un espectacle de gran qualitat el pròxim 16 de maig, vespra de la festivitat del patró, Sant Pasqual.

“El projecte Vila-real Talent va nàixer per a posar en valor el bagatge musical i artístic tan potent que tenim a la ciutat i demostrar que som capaces de crear un espectacle de qualitat a nivell internacional”, assegura la regidora de Cultura, Rosario Royo.

“Desgraciadament, l’any passat va ser impossible estrenar aquesta proposta musical perquè el mes de maig ens trobàvem en un moment molt complicat de la pandèmia i per prudència i responsabilitat vam haver de suspendre les festes patronals i també aquest concert de gran format”, afig la regidora. Enguany, a pesar que el Consell Rector de Festes, amb el suport de tots els grups polítics, també ha acordat la suspensió de les festes patronals de Sant Pasqual, l’evolució actual de la pandèmia i el procés de vacunació sí que permeten reprendre el concert Vila-real Talent, complint amb totes les mesures i protocols de prevenció.

Sota la direcció musical i artística de les germanes Rosanna i Gisela Morales, Vila-real Talent comptarà amb la participació especial del violinista búlgar Vasko Vassilev, un artista de prestigi internacional que amb només 23 anys es va convertir en el concertino més jove de la Royal Opera House de Londres. Vassilev compartirà escenari amb la pianista Pamela Tan Nicholson; el baríton Sebastià Peris; el trompetista Vicente Campos; i altres arestes locals de gran qualitat com el guitarrista Óscar Ebro i els components de l’orquestra Supramúsica. A més, el cor de veus que acompanyarà a aquests músics en el gran concert Vila-real Talent estarà format per components de Veus de Cambra, Coral Sant Jaume, Cor Ciutat de Vila-real i Tutte Voci. Tot sota la direcció del músic i director Miguel Ángel Navarro, qui habitualment dirigeix els espectacles de Vasko Vassilev a Espanya.

El concert Vila-real Talent se celebrarà el 16 de maig, a les 18.00 hores, en la plaça de l’Ajuntament. Clàssics com Va Pensiero, Danse Macabre per a violí, Meditació de Thais, Torna a Soriento o Recuerdos de l’Alhambra conformen el programa d’un concert ple de sorpreses en el qual també es podrà gaudir de temes de la música de cinema, un fandango o Mamma Mia d’Abba.

“La progressiva reactivació de l’activitat cultural és una les nostres prioritats, perquè, complint amb els protocols i mesures de prevenció, la cultura és segura i a més és imprescindible en una ciutat tan viva com Vila-real”, remarca Rosario Royo, qui recorda que “des de l’Ajuntament hem apostat des del primer moment per fer costat al sector cultural, que s’ha vist també molt afectat per la pandèmia, i per impulsar la cultura com una manera de contribuir a la reactivació econòmica de la ciutat”.

A més, en el cas de Vila-real Talent, com ja va avançar en el seu moment l’alcalde, José Benlloch, aquesta iniciativa sorgeix com “un espectacle d’impacte internacional amb l’objectiu que es consolide com un esdeveniment anual”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari