Vila-real treballa per a retornar el mercat ambulant al centre

Vila-real treballa per a retornar el mercat ambulant al centre
27/03/2021 -

La Regidoria d’Economia ha començat a treballar perquè el mercat ambulant puga retornar a una ubicació més pròxima al centre de la ciutat, en un espai que reunisca les condicions per a complir les obligades mesures de prevenció davant la covid-19 com el control d’aforament, les distàncies entre llocs de venda i els protocols d’higiene i desinfecció. El regidor responsable de l’àrea, Xus Madrigal, explica que el seu departament es troba estudiant els possibles emplaçaments per al mercat de roba i complements, ja que en principi es preveu que el mercat ambulant de fruita i verdura, que ara ocupa l’aparcament enfront dels jutjats, puga tornar a l’avinguda Cardenal Tarancón, en la seua ubicació habitual abans de la pandèmia.

“Com ja vam fer al juny del passat any quan vam ser un dels primers municipis a reactivar els mercats ambulants en la fase de desescalada després del confinament, també ara volem ser sensibles a la petició de l’Associació de Venedors Ambulants per a traslladar el mercat ambulant des de la Ciutat Esportiva Municipal (CEM) al centre de la ciutat, ara que l’activitat de l’hostaleria també s’ha représ, perquè siga de nou un element dinamitzador de l’economia local”, explica Madrigal. L’edil recorda que per a això és necessari garantir la seguretat i que el recinte complisca la normativa establida per les autoritats sanitàries. Per aquest motiu, en els pròxims dies, els tècnics de la Regidoria d’Economia realitzaran mesuraments en diferents carrers del centre de la ciutat per a definir el possible traçat que ocuparien els llocs de venda. En el cas del mercat de fruita i verdura, es preveu que puga retornar a la seua ubicació de l’avinguda Cardenal Tarancón, també establint els corresponents protocols de prevenció per la pandèmia.

La previsió que maneja l’equip de govern és que tant el mercat de roba i complements com el de fruita i verdura puguen traslladar-se abans de l’estiu, sempre que l’evolució de la pandèmia ho permeta.

En l’actualitat, tal com subratlla Xus Madrigal, el mercat de roba i complements, que té activitat els dimecres i els dissabtes al matí en l’avinguda annexa a la Ciutat Esportiva Municipal, alberga fins a 120 llocs de venda, mentre que en el cas del mercat de la fruita i la verdura dels dissabtes en l’aparcament dels jutjats, la xifra de parades ronda les 60.

“Som conscients que les vendes s’han vist afectades pel canvi d’ubicació en un recinte més allunyat del centre de la ciutat però des de l’inici de la pandèmia la prioritat ha sigut la salut de la ciutadania i per això va ser necessari emplaçar de manera temporal aquests mercats ambulants que congreguen a centenars de persones en espais més amplis i que permeteren un control d’aforament i de distàncies”, incideix el regidor d’Economia. “Ara que la situació sanitària està millorant i que la vacuna ja és ací per a donar-nos esperança, treballarem perquè abans de l’estiu puguem tornar a tindre els mercats ambulants més prop del centre i que tornen a ser generadors d’activitat comercial i hostalera”, conclou Madrigal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari