Vila-real ultima el dispositiu de la Fira de Santa Caterina, que se celebrarà en novembre

arxiu

Vila-real ultima el dispositiu de la Fira de Santa Caterina, que se celebrarà en novembre
13/10/2021 -

L’Ajuntament de Vila-real prepara ja el retorn de la Fira de Santa Caterina, Festa d’Interés Turístic Provincial des de 2011, i una de les tradicions més arrelades del municipi. Després que en 2020 la celebració d’aquest mercat tradicional, avantsala de les festes nadalenques, haguera de suspendre’s a causa de la pandèmia, enguany el consistori recupera la celebració, que tindrà lloc el pròxim 28 de novembre, adaptada a les mesures i protocols de prevenció vigents per a aquesta mena de cites comercials. Així, s’ha publicat la resolució d’Alcaldia en la qual s’estableixen les condicions de celebració de la fira, que comptarà amb un màxim de 200 llocs, distribuïts en l’avinguda Cardenal Tarancón, carrer José Ramón Batalla, carrer Hospital, Raval del Carmen i plaça Major.

El regidor de Comerç, Diego A. Vila, ha incidit en la importància des del punt de vista comercial i turístic de la Fira de Santa Caterina, la celebració de la qual es remunta a la fundació de la ciutat. “És una tradició molt esperada pels vila-realencs i vila-realenques que desgraciadament l’any passat vam haver de suspendre per la pandèmia”, recorda Vila, qui afig que “ara, gràcies a la vacunació i a la baixada de la incidència, els carrers de la ciutat tornaran a acollir aquest típic mercat de productes nadalencs i artesanals, a més de joguets, que atrau també a públic d’altres municipis, alguna cosa que ens ha valgut ser des de fa ja una dècada Festa d’Interés Turístic Provincial”. En aquest sentit, els departaments de Mercats, Serveis Públics, Protecció Civil i Policia Local treballen en el dispositiu per a la celebració de la fira complint les mesures de prevenció sanitària que estiguen vigents en el moment del seu desenvolupament i aquelles que es consideren necessàries per a garantir la seguretat.

D’aquesta manera, la fira ocuparà els carrers habituals, però, amb la finalitat d’assegurar la distància entre els llocs de venda i evitar aglomeracions, es prolongarà el recinte en l’avinguda Cardenal Tarancón cap al carrer Constitució, així com al carrer José Ramón Batalla cap al carrer Vicente Sánchiz. Com és habitual, la plaça Major es reservarà per als llocs de les entitats socials i ONG; a més, tant Policia Local com Protecció Civil, així com el personal del departament de Mercats, controlaran els punts de major afluència per a evitar una excessiva concentració de persones. A més, serà obligatori l’ús de màscara per a visitar la fira.

“Estem treballant per a poder tornar a celebrar la Fira de Santa Caterina amb la major normalitat possible, sempre des del compliment de les mesures sanitàries que estiguen en vigor, perquè Vila-real és una ciutat viva i aquesta festa és un revulsiu per a l’activitat comercial i hostalera del municipi, molt necessari en aquest moment de recuperació i reactivació postpandèmia”, subratlla el regidor de Comerç.

Els venedors interessats a muntar un lloc en la Fira de Santa Caterina poden presentar ja la sol·licitud a l’Ajuntament de Vila-real. Com és habitual, es donarà prioritat a la venda de productes típics nadalencs, com a pesebres, decoració nadalenca, torrons, fruita seca, productes artesanals tradicionals, joguets, i productes similars.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari