Vila-real torna a reajustar la previsió pressupostària per a sumar 386.000 euros per la pujada salarial aprovada pel Govern

Vila-real torna a reajustar la previsió pressupostària per a sumar 386.000 euros per la pujada salarial aprovada pel Govern
22/12/2021 -

La pujada salarial del 2% per als empleats públics que ha aprovat el Govern central impactarà en els comptes municipals de l’Ajuntament de Vila-real per a l’any vinent, que hauran d’incloure 386.000 euros més en el capítol de Personal. Una nova contingència a la qual ha de fer front l’equip de govern per a poder quadrar els comptes de 2022 i que se suma als imprevistos dels últims mesos en forma de noves sentències urbanístiques, increments de costos energètics per la pujada de la llum i el gas, repunt en la despesa pel tractament dels residus, augment de l’IPC en el preu dels subministraments i contractes i incertesa en ingressos com la plusvàlua.

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha detallat que la previsió inicial de l’equip de govern era poder donar llum verda als comptes de 2022 abans que el Govern central fera el propi amb els Pressupostos Generals de l’Estat. D’aquesta manera, l’Ajuntament podria haver esperat a gener per a consignar, a través d’estalvis, l’increment salarial del 2%. Però “davant les diferents contingències i imprevistos de les últimes setmanes, que ens han obligat a reajustar les previsions inicials quan ja teníem pràcticament el pressupost tancat, ha sigut impossible aprovar-lo abans, de manera que, en vista que l’Estat tirarà avant els comptes generals en pocs dies, es fa necessari incloure la previsió de l’increment salarial en el pressupost municipal que estem ultimant”.

Benlloch ha remarcat l’impacte econòmic que suposa aquesta pujada en la nòmina dels empleats municipals. “El tancament de l’any amb un IPC superior al 5% ha fet que el Govern central aprove una pujada salarial del 2%, un percentatge major que en anys anteriors, i que en el cas de l’Ajuntament de Vila-real es tradueix en 386.000 euros més en el capítol de Personal”. La línia ascendent d’increments salarials aprovats pel Govern en els últims anys ha fet que, en el cas de Vila-real, aquest capítol s’haja incrementat en 3 milions d’euros des de 2019. De fet, la previsió per a 2022 és que la nòmina total dels empleats municipals supose el 41,2% del pressupost del pròxim any. L’Ajuntament de Vila-real compta 518 amb treballadors, entre funcionaris i altres empleats, entre els quals estan també els beneficiaris de programes d’ocupació com Empuju i Ecovid, que han suposat la incorporació, aquest mes, de mig centenar de persones.

“La situació financera de l’Ajuntament de Vila-real és molt complicada i el marge econòmic que tenim és molt poc, malgrat l’actualització de la contribució un 5%, conformement a l’IPC”, subratlla Benlloch. “Estem fent tots els esforços possibles per a quadrar els comptes de 2022 sense que es vegen afectats els serveis que prestem a la ciutadania, i que cada vegada són més, perquè no volem que Vila-real perda cap oportunitat i volem que les persones continuen sent el centre de les nostres polítiques”, recalca el primer edil.

Entre les dificultats que ha hagut d’esquivar l’equip de govern per a poder tancar els pressupostos del pròxim any no sols està l’increment dels contractes per l’IPC, la pujada de costos energètics i del tractament dels residus; cal continuar sumant garrotades urbanístiques heretades de l’etapa del PP. De fet, fa pocs dies, amb el pressupost del pròxim exercici pràcticament tancat, una nova comunicació de resolucions urbanístiques va desquadrar els comptes municipals, que hauran d’afrontar en els pròxims mesos el pagament de 840.000 euros corresponents a diversos expedients dels anys de govern del Partit Popular. Entre ells, una part del jardí de Jaume I, que suposarà un desemborsament imprevist de 807.970,35 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari