Vila-real mantindrà en 2021 l'exoneració al 100% de la taxa de terrasses i mercats en suport a l'economia local

Vila-real mantindrà en 2021 l'exoneració al 100% de la taxa de terrasses i mercats en suport a l'economia local
24/10/2020 -

L’Ajuntament de Vila-real mantindrà l’any que ve l’exoneració al 100% de la taxa per ocupació de via pública per a terrasses, mercats o quioscos, com una mesura de suport al sector comercial i de restauració local. D’aquesta manera, el pressupost de 2021 no contemplarà ingressos per aquest impost, pel qual en aquest exercici s’havien previst 183.000 euros.

“Vam ser la primera ciutat que vam eliminar la taxa d’ocupació de via pública en la primera onada de pandèmia, la qual cosa ens ha suposat deixar d’ingressar enguany quasi 200.000 euros, i continuarem mantenint aquesta exoneració al 100% l’any que ve, com la millor manera de donar suport a la nostra economia després del sobreesforç que han realitzat per a adaptar-se a les exigències de la pandèmia i les dificultats que estan travessant. En la situació actual d’incertesa, de hui per a demà podrien decretar-se noves restriccions i els nostres comerços, bars i restaurants han de saber que estem al seu costat per a ajudar-los en allò que puguem”, assenyala l’alcalde de Vila-real, José Benlloch, qui ha anunciat la mesura aquesta setmana. “A Vila-real, amb la situació econòmica que tenim a l’Ajuntament d’endeutament i urbanisme heretats del PP, no podem traure línies d’ajudes directes al sector, i ells ho saben, però el que sí que podem fer és no cobrar-los les taxes i quadrar els comptes com puguem”, matisa.

L’eliminació de la taxa d’ocupació de via pública va ser aprovada a Vila-real el mes de maig, en la primera onada de la pandèmia, per a servir d’estímul al sector després del tancament de l’estat d’alarma. La mesura es va completar amb la suspensió parcial de l’ordenança per a permetre l’ampliació automàtica de les terrasses de restauració, prèvia sol·licitud, per a facilitar el compliment de les restriccions d’aforament i minimitzar la pèrdua de rendibilitat dels negocis.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari