Vila-real avala una modificació d'un milió d'euros per a ajustar el pressupost davant les necessitats de la crisi per la covid-19

El Ple aprova l’operació de suplement de crèdits sense vots en contra que permetrà finalitzar un any complicat pels imprevistos de la pandèmia

Vila-real avala una modificació d'un milió d'euros per a ajustar el pressupost davant les necessitats de la crisi per la covid-19
13/11/2020 -

L’Ajuntament de Vila-real ha donat llum verda a la modificació de suplement de crèdits que permetrà ajustar el pressupost municipal davant les necessitats que durant aquest 2020 han sorgit per les despeses extraordinàries per a fer front a la crisi per la pandèmia i que sumen més de 2,5 milions d’euros. El Ple municipal ha aprovat hui un suplement de crèdit amb el qual s’ajusten un total de 962.045 euros per a poder finalitzar l’any. La proposta ha tirat avant amb el vot favorable del Partit Socialista, Unides Podem i Ciutadans i l’abstenció de PP i Compromís. Tal com ha explicat el regidor d’Economia i president de la comissió informativa d’Hisenda, Xus Madrigal, les modificacions de crèdit “són procediments habituals perquè el pressupost és una eina viva” i en aquest any “són més necessàries que mai perquè hem hagut de canviar les prioritats de la gestió municipal per a enfocar-les en la salut i l’economia”. “Totes les previsions inicials van volar per l’aire el mes de març i aquestes modificacions de crèdit són per tant totalment necessàries per a poder ajustar fins a l’últim moment el pressupost municipal”, remarca l’edil.

Madrigal també ha reconegut el “esforç de moltes entitats que estan renunciant als seus convenis de manera solidària per a ajudar a suportar aquesta pandèmia per a destinar aquests diners on ara és més necessari”. Aquestes renúncies ascendeixen a prop de 100.000 euros en total, per la qual cosa l’edil ha mostrat l’agraïment a les entitats com són l’Associació Cultural Flamenca Andalusa, la Junta Central de Setmana Santa, l’associació Andrea Carballo Claramonte, EDC Natura, la Comissió de Penyes, Gats de Barri “i moltes altres que estan fent arribar la seua disposició en aquests dies”.

Amb aquesta modificació es pot donar resposta a necessitats actuals com són continuar apostant per la cultura segura i donar suport en aquests moments al sector local; també es destina més pressupost al manteniment de les noves infraestructures esportives com són el pavelló J.B. Llorens i la piscina Aigua-salut i el foment de l’esport base a través dels clubs, que s’han vist afectats també per la pandèmia; campanyes de suport al comerç local així com de sensibilització per a la prevenció per la covid-19; la reparació del depòsit municipal del Camí Cuquello i el manteniment i adaptació de les mesures anti covid-19 en els col·legis son altres de les acciones que es finançaran amb aquesta operació.

Finalment, Madrigal ha incidit en què aquesta modificació “permetrà poder tancar un exercici econòmic que està sent molt difícil de gestionar per tots els imprevistos però, malgrat tot, s’ha demostrat que podem treballar junts per a millorar la vida de la nostra ciutat”.

Per part seua, l’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha agraït als grups de l’oposició “que hagen sigut sensibles davant aquesta modificació de suplements de crèdit i no s’haja produït cap debat demagògic” en aquesta situació “difícil i delicada de gestionar”. El primer edil també s’ha referit a la petició per part de l’oposició de línies d’ajuda directes a sectors més afectats per la pandèmia com el comerç, l’oci o l’hostaleria assegurant que l’Ajuntament “no té pulmó degut a l’elevat deute”. Per a l’alcalde les ajudes municipals no serien realment eficaces i “les ha d’aprovar el Govern central i la Generalitat Valenciana que són els qui tenen competències i capacitat per a això”. Benlloch ha afegit que “em consta que el Govern està preparant un paquet d’ajudes de 7.000 milions d’euros per al sector de l’oci i la restauració que realment servirà per a pal·liar els efectes de la crisi”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari