Vila-real consensua amb grups polítics i gestories les bases per a concedir les ajudes a sectors afectats per la covid-19

Economia atén els suggeriments i resol els dubtes sobre els criteris que regiran la tramitació del Pla Resistir i la línia per a l’oci nocturn

Vila-real consensua amb grups polítics i gestories les bases per a concedir les ajudes a sectors afectats per la covid-19
22/02/2021 -

La Regidoria d’Economia ha consensuat amb els grups polítics i les gestories les bases per a la sol·licitud i concessió de les ajudes dirigides als sectors més afectats per les restriccions i mesures per a frenar la covid-19. Tal com es va comprometre l’alcalde, José Benlloch, els criteris per a la tramitació de les ajudes Parèntesis del Pla Resistir així com la línia de subvencions municipal per a l’oci nocturn han sigut debatuts amb els grups municipals i amb les gestories que assessoren els autònoms i petites empreses de la ciutat que compleixen els criteris fixats pel Consell per a accedir a aquestes aportacions econòmiques la finalitat de les quals és alleujar la difícil situació econòmica ocasionada pels tancaments i restriccions decretats per a contenir la pandèmia.

Així, el regidor d’Economia, Xus Madrigal, es va reunir divendres passat amb els representants dels grups municipals, els qui van poder traslladar les seues propostes i dubtes sobre el document de bases elaborat pel departament, i hui mateix ha mantingut una altra trobada telemàtica amb les gestories que ha resultat ser “molt positiva”. “En la reunió, hem atés els suggeriments d’aquests professionals i resolt els seus dubtes perquè d’aquesta manera puguen disposar com més prompte millor de la documentació necessària i facilitar-los el procés de tramitació”, subratlla el regidor, qui recorda que “la prioritat és accelerar en la mesura que siga possible el procediment perquè aquestes ajudes, que sabem que només són un xicotet alleujament per als autònoms i petites empreses més castigats per la crisi sanitària, arriben com més prompte millor als qui més el necessiten”.

A més de la participació dels tècnics del departament d’Economia i el personal de l’oficina d’assessorament per a la gestió d’ajudes impulsada per l’Ajuntament, la reunió ha comptat amb el director general de l’Institut Valencià de Finances, Manuel Illueca, qui ha explicat als professionals les línies d’ajudes que ofereix en aquests moments l’IVF perquè aquests les puguen traslladar als seus clients. Illueca ha posat sobre la taula possibilitats com a préstecs a interés zero o amb 30% a fons perdut.

Després d’abordar el document de bases, el departament d’Economia treballa per a accelerar els tràmits i que la concessió de les ajudes siga més àgil i immediata quan entre en vigor la modificació de crèdits aprovada per a l’aportació municipal al Pla Resistir així com per a la línia d’ajudes de l’oci nocturn. En total, la línia d’ajudes Parèntesis està dotada a Vila-real amb 1.283.267 euros, dels quals el consistori aporta 192.490 euros. A aquests, se sumen els 50.000 euros de les ajudes directes municipals al sector de l’oci.

El Decret llei 1/202, de 22 de gener, del Consell, pel qual s’aprova el Pla Resistir, que inclou ajudes Parèntesi en cada municipi per als sectors més afectats per la pandèmia, regula les activitats que tenen accés a aquestes ajudes, però delega als ajuntaments l’elaboració de les bases que regiran el procés de tramitació. En total, es contemplen 28 activitats econòmiques d’àmbits com a hostaleria, turisme, activitats esportives, creació artística, gestió cultural i d’espectacles, etc., per a empreses amb fins a 10 treballadors i la quantia màxima a la qual poden accedir els beneficiaris és de 2.000 euros per autònom o microempresa, a més de 200 euros per cada treballador.

En el cas de la línia d’ajudes a l’oci nocturn, es tracta d’un paquet d’ajudes de 50.000 euros, de concessió directa, sense necessitat de justificar despeses, segons explica el regidor d’Economia. Les bases estableixen una ajuda fixa de 3.000 euros per a cada negoci que s’ajuste a l’activitat, estiga registrat i al corrent de pagament, mentre que es contempla un plus del 20% per a les discoteques.

L’Ajuntament té oberta des de l’1 de febrer una oficina d’assessorament sobre les ajudes a través del telèfon gratuït 900 545 000 i el correu electrònic planresistir@vila-real.es. La previsió és habilitar atenció presencial a la Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC) en el moment en què s’òbriga el termini de presentació de sol·licituds.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari