El pressupost de Vila-real es manté invariable en 2021 i només creix per a l'amortització dels préstecs per a fer front als pagaments urbanístics heretats

El president de la Comissió d’Hisenda, Xus Madrigal, lliura als grups municipals un primer avanç dels comptes, de 47,7 milions d’euros, marcats per un caràcter “prudent i responsable”

El pressupost de Vila-real es manté invariable en 2021 i només creix per a l'amortització dels préstecs per a fer front als pagaments urbanístics heretats
09/12/2020 -

Vila-real tindrà en 2021 un pressupost de 47,7 milions d’euros pràcticament idèntic al de l’exercici vigent quant a xifres globals, amb l’excepció que hauran d’incorporar-se 500.000 euros per a les primeres amortitzacions dels préstecs signats en 2018 per a fer front a pagaments urbanístics “heretats” dels governs del Partit Popular. El tinent d’alcalde i president de la Comissió Informativa d’Hisenda, Xus Madrigal, ha entregat hui un primer avanç del pressupost municipal de 2021 als diferents grups amb representació en el consistori, amb l’objectiu que els partits puguen estudiar les dades preliminars i avançar en la tramitació d’uns comptes que l’executiu local treballa per aprovar abans que finalitze l’any.

“Després de moltes dificultats per quadrar els números, tenim ja un primer avanç que posem de manera oficiosa -a falta dels informes d’Intervenció- a la disposició dels grups municipals perquè puguen també aportar les qüestions que consideren”, valora Madrigal, qui puntualitza, en tot cas, que els comptes de 2021, a diferència del que s’està veient en municipis veïns, no seran expansius sinó “responsables i prudents”. “El pressupost municipal de l’any que ve no creix i es manté pràcticament igual que el del 2020, només incrementat per les amortitzacions dels préstecs que vam haver de traure en 2018 per a fer front al pagament del conveni amb les dominiques i resolucions urbanístiques relacionades amb expropiacions del Partit Popular en obres com el jardí del rei Jaume I, el col·legi José Soriano o el jardí del Botànic Calduch”, recorda el regidor. En concret, el pressupost de l’any 2021 serà de 47,7 milions d’euros, a penes 523.653 euros més -els corresponents a les amortitzacions de préstec de 2018- que els del 2020 (47.165.000 euros).

“En definitiva, un pressupost prudent i responsable, ateses les particulars circumstàncies que travessa Vila-real, amb un endeutament heretat de 509 euros per habitant enfront d’altres municipis com Castelló (135 euros), Onda (75 euros) o fins i tot Orpesa o Benicàssim, amb deute zero”. “A diferència d’aquestes poblacions, a Vila-real el Partit Popular va signar en 2010 un préstec de 20 milions d’euros que va disparar l’endeutament municipal, des dels 50 euros per habitant que hi havia en 2009 fins a 420 euros. Posteriorment, també nosaltres vam haver d’incrementar un poc aquest deute, pels continus pagaments de l’herència urbanística del PP que sumen ja 29 milions d’euros acumulats”, agrega Madrigal.

Davant d’aquestes circumstàncies, el pressupost de 2021 no preveu “ni un euro més” que el de l’actual exercici “més que per a amortitzar els préstecs que vam haver de traure en 2018, amb dos anys de carència, per a fer front als pagaments urbanístics heretats del Partit Popular, en expropiacions i per a complir amb el conveni del convent de les dominiques”, incideix Madrigal. La idea de l’equip de govern municipal és poder aprovar els comptes, amb les quals garantir la prestació de tots els serveis municipals en les millors condicions, abans de finalitzar l’any.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari