Vila-real prioritza l'especialització en urbanisme i el requisit lingüístic per al perfil de nou secretari municipal

L’alcalde defensa aquests criteris pels reptes que la ciutat afronta per a resoldre els conflictes urbanístics heretats del PP i reimpulsar projectes clau així com per a continuar avançant en la defensa de la llengua en la qual Vila-real és referent

Vila-real prioritza l'especialització en urbanisme i el requisit lingüístic per al perfil de nou secretari municipal
10/01/2020 -

L’Ajuntament de Vila-real proveirà la plaça de secretari/a municipal –ara vacant després de la jubilació de l’anterior- amb un perfil especialitzat en urbanisme i que complisca el requisit lingüístic. Així ho ha anunciat hui l’alcalde de la ciutat, José Benlloch, qui ha explicat que com a part d’un dels eixos del nou pressupost de 2020 -el de la reorganització de la plantilla municipal- s’ha decidit establir uns mèrits específics per a aquesta plaça de funcionari habilitat nacional concordes amb les necessitats i reptes de la ciutat de cara als pròxims anys.
Per això, l’equip de govern ha optat per acudir al concurs ordinari per a cobrir aquest lloc vacant, de manera que “la llei ens permet establir uns criteris específics, que hem decidit que siguen dos: l’especialització en urbanisme i el requisit lingüístic”. Benlloch detalla, d’una banda, que “el secretari municipal serà una peça clau en decisions importants per al futur de la ciutat a nivell urbanístic, com la modificació de les normes urbanístiques que s’està tramitant en la Conselleria”. A més, el primer edil ha recordat que “el 70% de la conflictivitat local ve donada per l’urbanisme heretat del PP i tenim tres PAI decisius per al futur que han de redefinir-se i reimpulsar-se com són Espai Vila-real, el polígon de la carretera d’Onda i el PAI residencial del Madrigal”.
D’aquesta manera, els mèrits específics estableixen fins a un màxim d’1,5 punts en la valoració “per haver cursat màsters o postgraus impartits per escoles o instituts d’Administració Pública o per universitats en les matèries d’ordenació del territori o urbanisme, que hagen inclòs l’estudi de les peculiaritats normatives pròpies de la legislació autonòmica valenciana”.
De la mateixa manera, quant al requisit lingüístic, Benlloch ha justificat que Vila-real “és una ciutat que defensa el valencià” i que va ser pionera en 1995 a comptar amb un servei de promoció de la llengua, que després es va convertir en la Regidoria de Normalització Lingüística, que en l’actualitat compta amb tres funcionàries. L’alcalde ha recordat que en el tema de la defensa del valencià “hi ha hagut sempre consens polític entre els grups municipals” i per això “som un referent i volem que el secretari/a municipal conega i parle la nostra llengua”. Així, la persona que accedisca a la plaça haurà de comptar amb coneixements de valencià grau mitjà, nivell C1, acreditats mitjançant certificat o homologació de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV).
Benlloch ha explicat que aquests mèrits específics han d’estar aprovats abans del pròxim 10 de febrer per a poder optar al concurs ordinari de manera que la previsió és elevar aquesta aprovació al ple divendres 17 de gener, data que es preveu per a l’aprovació del pressupost municipal de 2020.
D’altra banda, l’alcalde també ha assenyalat que les bases d’execució d’aquest pressupost inclouran millores en la gestió econòmica municipal entre les quals ha destacat una nova normativa “més estricta i amb més controls” sobre les indemnitzacions a funcionaris i alts càrrecs de l’Ajuntament per viatges, assistència a cursos,…; també es modifica l’operativa comptable per a “simplificar tràmits” i “pagar abans als proveïdors”; i finalment s’estableixen “majors garanties per a controlar que es faça la mínima despesa sense disposar de la consignació necessària”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari