L'Ajuntament inicia el repartiment de màscares pels més de 450 domicilis on resideixen menors de 14 anys amb només un adult

El consistori disposa ja de 40.000 unitats per a escometre el repartiment massiu en els habitatges i la previsió és entregar un total de 102.000, dos per cada habitant

L'Ajuntament inicia el repartiment de màscares pels més de 450 domicilis on resideixen menors de 14 anys amb només un adult
27/04/2020 -

L’Ajuntament de Vila-real comença hui el repartiment de màscares en domicilis per a fer arribar aquests elements de protecció a tota la ciutadania. El dispositiu de lliurament ha començat per habitatges en les quals resideixen menors de 14 anys amb únic adult i s’anirà desenvolupant en els pròxims dies a mesura que l’Ajuntament vaja disposant del material. Així, en aquesta jornada han començat a entregar-se sobres en els 455 domicilis en els quals hi ha censats 629 menors que viuen amb un adult (famílies monoparentals), a les quals se’ls farà arribar un total de 6 màscares (dues per a l’adult, dos de grandària infantil mitjana i dues de grandària infantil xicoteta). Els col·laboradors del Registre Municipal de Voluntariat COVID-19 i voluntaris de Protecció Civil són els encarregats de preparar els sobres en el lloc central de Protecció Civil que s’ha instal·lat en el col·legi Concepción Arenal, on tant l’alcalde, José Benlloch, com les regidores de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, i l’edil coordinadora del Registre de Voluntariat, Noelia Samblás, s’encarreguen aquests dies de supervisar i organitzar el dispositiu.

El primer edil ha explicat que en aquests moments l’Ajuntament té ja en el seu poder un total de 40.000 màscares però que la previsió és aconseguir les 102.000, dues per cada habitant de la localitat. Benlloch ha tornat a demanar “paciència i comprensió” a la ciutadania per la “dificultat de dur a terme el repartiment donada la important quantitat d’habitatges que existeixen a la ciutat i davant les particularitats de cada cas quant al nombre de persones que resideixen en cada casa”. A més, ha apuntat que el repartiment s’ha iniciat en habitatges on hi ha menors de 14 anys davant la decisió del Govern d’autoritzar les eixides controlades de la població infantil.

El lliurament, que realitzaran funcionaris municipals i voluntaris i col·laboradors de Protecció Civil, “s’ha organitzat de forma molt ordenada, per categories d’habitatges en funció de les persones que resideixen, i per districtes, amb la intenció que siga el més eficient possible”, tal com ha incidit el primer edil, qui ha volgut agrair de nou el treball de voluntaris i funcionaris municipals per a poder tirar avant aquesta iniciativa.
Així, l’organització del repartiment de màscares s’ha distribuït en dues categories principals: infantil i adults. En la categoria infantil s’inclouen un total de 5.026 habitatges en les quals resideixen 7.800 menors de 14 anys i 13.208 majors de 14 anys. La categoria d’adults contempla 13.919 habitatges en les quals resideixen 30.597 persones majors de 14 anys.

En els habitatges on resideixen més de 5 menors de 14 anys i en les quals resideixen més de 5 majors de 14 anys es realitzarà un repartiment especial ad hoc.
La previsió és que el repartiment en tots els habitatges puga completar-se en el termini d’unes dues setmanes. La provisió de màscares fins a aconseguir les més de 100.000 provindrà de la compra realitzada a l’empresa de Morella Hilaturas Temprado; la compra centralitzada a través de Diputació d’unes 20.000 unitats que es rebrà en breu; l’elaboració de prop de 15.000 a través de la xarxa solidària i altres donacions que ha rebut el consistori.
Conversió en zona de vianants provisional

D’altra banda, l’alcalde ha anunciat que l’equip de govern porta ja diverses setmanes treballant en un pla de conversió en zona de vianants provisional per a la desescalada del COVID-19 davant la previsió que el Govern central puga anar autoritzant l’eixida progressiva de ciutadans amb l’objectiu de “tallar al trànsit de manera puntual alguns carrers per a facilitar el passeig de persones respectant la distància de seguretat”. Aquest pla es detallarà en els pròxims dies.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari