L'Ajuntament convida a la ciutadania a sumar-se al renaixement de Vila-real a través d'un concurs creatiu

L'Ajuntament convida a la ciutadania a sumar-se al renaixement de Vila-real a través d'un concurs creatiu
25/04/2020 -

L’Ajuntament de Vila-real, dins del Pla d’iniciatives municipals COVID-19, Continuem junts i units des de casa, incentiva la creativitat de la població amb un concurs de creació literària i il·lustrativa sota el lema ‘Renaixement de Vila-real’ per a posar en valor els símbols i la identitat vila-realencs. Aquesta iniciativa va en la línia de la proposta llançada per l’alcalde, José Benlloch, d’implicar a tota la societat en un gran pacte pel renaixement de la ciutat després de la crisi sanitària i que el municipi puga eixir reforçat d’aquesta complicada situació. A més, es llança coincidint amb la celebració del Dia Internacional del Llibre, com una activitat de foment cultural i artístic.
c
”Des de l’equip de govern volem fer partícip a la ciutadania del renaixement de Vila-real, i la cultura sempre ha sigut un dels espais que ens ha ajudat a reinventar-nos com a poble i ciutat”, ha afirmat la regidora de Cultura, Rosario Royo. El projecte compta amb la implicació, tant de l’àrea de Cultura com de les regidories de Tradicions, Normalització Lingüística, Turisme i Festes. El concurs està obert a qualsevol persona que desitge participar, atés que compta amb quatre categories: la infantil, per als xiquets i xiquetes de fins a 12 anys, la juvenil, per als i les joves d’entre 13 i 18 anys, i les categories d’adults amateurs i adults professionals.

Així doncs, per a participar en el concurs ‘Renaixement de Vila-real’ els i les concursants hauran d’escriure un poema o relat curt en un màxim d’una pàgina (25 línies) i en la tipografia Arial 12, o també podran realitzar un dibuix, en una fulla de grandària A4. Les creacions han de versar sobre la ciutat o els principals símbols culturals, històrics, socials,… que la identifiquen. “L’objectiu d’aquesta iniciativa és que la ciutadania de Vila-real aporte les seues idees creatives i missatges d’esperança a través de l’escriptura i el dibuix”, ha explicat Royo. Les obres presentades han de ser originals i inèdites i la data límit de la presentació del dibuix o poema serà el 31 de maig.

Una vegada acabada la creació, hauran d’enviar-la per correu a cultura@vila-real.es, i un jurat, format per professionals del món de les arts i lletres, seleccionarà els 50 millors poemes i dibuixos durant el mes de juny. Amb el material es realitzarà una publicació i una exposició. “Des de l’Ajuntament de Vila-real confiem en la nostra ciutadania i en la capacitat que sempre ha tingut de reinventar-se, per això estem segurs que entre tots i totes construirem una nova ciutat”, ha conclòs la regidora de Cultura.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari