La UPCCA i l'Àrea d'Igualtat de Vinaròs presenten els programes de prevenció en drogodependències i de violència de gènere

La UPCCA i l'Àrea d'Igualtat de Vinaròs presenten els programes de prevenció en drogodependències i de violència de gènere
25/09/2019 -

El dijous 19 de setembre, des de la Regidoria de Política Social i Joventut, es va convocar a tots els centres educatius de la localitat per a presentar els programes de prevenció tant en drogodependències com en violència de gènere. La reunió realitzada en el Saló de Plens de l’Ajuntament va servir per a concretar les activitats de prevenció que volen implantar en els seus respectius centres educatius.

Respecte als programes de prevenció de drogodependències i altres conductes addictives que s’ofereixen des de Conselleria de Sanitat es realitzaran els següents: “Contes per a Conversar” en Infantil, l'”Aventura de la Vida”, “Brúixola” i “Salut en curs”. Mentre que en Primària i Secundària “Ludens”. A més la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) impartirà els següents tallers: “Prevenció d’addicció a Internet”, (5é EP) “Prevenció de l’addicció al mòbil” (6é EP), “Taller de begudes Saludables” (6é EP) i “Taller del Cànnabis” (1r ESO).

D’altra banda, des de l’Àrea d’Igualtat, es realitzaran els següents tallers de prevenció de violència de gènere: “Prevenció de la violència de gènere a través del joc” (I5), “Educació en igualtat: bon i mal tracte” (4t-6é EP), “Violència de gènere a través de les TICS: Sexting” (ESO i Batxiller). A més d’aquests tallers que són per a la població educativa, es realitzarà la formació “Relacions Saludables” obert per a tota la població juvenil de Vinaròs amb la col·laboració del Casal Jove.

A la convocatòria també va acudir el tècnic de Joventut que va presentar els tallers, cursos i formacions de l’IVAJ per a treballar l’educació de valors en els centres educatius (Exili Il·lustrat, En Unió Mola Més, Treball Digne, La Veu Gitana, Escena Erasmus, #Noemtoqueselwhatsapp, #Participaamborgull i #Amblesrefugiades).

Totes aquestes activitats s’emmarquen dins de l’acció comunitària, que té com a prioritat la prevenció en la joventut, pilar fonamental en l’àrea de Política Social. Per això la coordinació amb els centres educatius és molt important per a prevenir, sensibilitzar i conscienciar als nostres joves tant sobre la violència de gènere com en els riscos i conseqüències de les drogodependències i conductes addictives.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari