Agua Sub Vinaròs realitza una jornada de neteja del fons marí

Agua Sub Vinaròs realitza una jornada de neteja del fons marí
03/05/2021 -

Aquest cap de setmana el grup de submarinistes de la comarca, Agua Sub Vinaròs, ha realitzat una jornada de neteja del fons marí en diferents cales de la localitat. Cal destacar que aquesta actuació ha comptat amb la col·laboració de la Regidoria de Transició Ecològica, encapçalada per Hugo Romero, Apnal-Ecologistes en Acció i l’empresa Cítrics Roquetes.

El regidor Romero ha destacat que “el grup de submarinisme va realitzar, ahir diumenge, una immersió a la cala del Triador per a retirar els residus que s’acumulen al fons marí, com ara, plàstics, llaunes o mobiliari de tota classe, entre altres restes”. Segons assenyalava, aquestes deixalles suposen un greu perjudici per a les espècies marines i fins i tot per als mateixos banyistes que poden patir petites ferides si les xafen amb els peus. En aquest sentit, insistia que cal ser respectuosos amb l’entorn marí i sempre que es gaudisca de la costa recollir les deixalles per evitar que acaben a la mar, amb el consegüent impacte negatiu que això suposaria per a l’ecosistema.

Romero ha recordat que, segons l’estudi realitzat per la facultat de Geologia de la Universitat de Barcelona, de 80 metres cúbics d’aigua s’extreuen aproximadament 100 partícules de microplàstics, que si no es retiren els poden ingerir les espècies marines. Així mateix, World Wildlife Fondation (WWF) assegura que actualment les persones consumim 2.000 partícules de microplàstics a la setmana, l’equivalent a una targeta de crèdit. Segons assenyalava el regidor, és important fer una gestió correcta dels residus i en especials dels plàstics per evitar que acaben repercutint en nosaltres mateixos.

Per acabar, Romero agraïa a Agua Sub Vinaròs, Apnal-Ecologistes en Acció i Cítrics Roquetes la seua col·laboració per fer possible la jornada de neteja del fons marí.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari