Albella: "El Carnaval de Vinaròs, a diferència d'altres, no és competitiu. És inclusiu"

El regidor de Projecció Festiva i Interés Turístic de Vinaròs assegura que el llagostí, la costa i el Carnaval fan de la ciutat un destí turístic atractiu

Albella: "El Carnaval de Vinaròs, a diferència d'altres, no és competitiu. És inclusiu"

El llagostí, el Carnaval i la costa. Són tres elements que, sens dubte, ens traslladen a Vinaròs, una ciutat que ara mateix es troba immersa en una àmplia agenda turística. A poques setmanes per a celebrar la seua festa gran, Marc Albella, regidor de Promoció de la Ciutat, Interés Turístic, Projecció Festiva i Relacions Institucionals, ens avança quines seran les pròximes activitats que durà a terme el consistori per a convidar tothom a gaudir de la seua terra.

Durant la legislatura 2015-2019 vas ser regidor de Cultura, Festes, Tradicions i Joventut, però en l’actual tens competències també en Interés Turístic o Promoció de la Ciutat, àrees noves del consistori. Quins reptes t’has plantejat per als quatre anys vinents?

El fet d’haver unificat aquestes àrees en una única regidoria suposa utilitzar les festes que tenim d’Interés Turístic Autonòmic, com el Carnaval de Vinaròs o la Setmana Santa, com a excusa per a augmentar la seua promoció i captar turistes a la nostra ciutat. També, a nivell gastronòmic, volem potenciar molt més el nostre llagostí com a ambaixador i estem preparant una festa per a promoure el nostre producte. I també volem ser una destinació turística intel·ligent, que és una segona transició cap a l’excel·lència i la connectivitat dels turistes quan venen a Vinaròs. Estem en un moment de transició del departament, assentant les bases d’aquesta transició.

Quin és el potencial de Vinaròs a nivell turístic?

Respecte a la gastronomia, sens dubte tenim el nostre llagostí, un producte que des dels anys 60 és el nostre ambaixador i s’associa a la nostra ciutat. Per això estem treballant en la seua festa.

A més, el nostre ambaixador festiu és el Carnaval de Vinaròs, que té una gran expectació i molta repercussió a nivell turístic i dins del nostre poble.

Aquestes són les dues potes d’aquesta qüestió, però hi ha una tercera que els turistes valoren especialment quan venen a aquesta terra: la costa. Tenim cales naturals, rocoses, amb aigües cristal·lines que són tot un luxe per als nostres visitants.

Jo diria que aquests són els elements distintius que situen Vinaròs com una destinació turística atractiva.

La setmana que ve participareu a Fitur, la Fira del Turisme Internacional de Madrid. Què aneu a promocionar des de l’ajuntament?

Estarem baix el paraigua de Castelló Mediterrani, el Patronat de Turisme de Castelló. I tindrem dues apostes fortes. D’una banda, la presentació in situ del nou portal web de turisme de Vinaròs, que mostrarà les novetats i mesures que ja hem anat implantant des de l’inici de 2020. I en segon lloc, altre dia presentarem el Carnaval amb audiovisuals, balls en directe i amb les reines del Carnaval, que mostraran què significa aquesta festa per a nosaltres.

Com van els preparatius per als Carnavals?

Ja fa temps que estem en marxa amb les reunions de coordinació i la setmana passada vam fer una reunió important sobre la presentació de les reines i qüestions tècniques, de seguretat, sanitàries, de mitjans de comunicació per a la seua cobertura… o siga que queda treball però ja hem fet un bon volum de treball durant aquestes setmanes prèvies per deixar llestos tots els preparatius.

Què suposa la celebració d’aquesta festa al municipi?

El Carnaval de Vinaròs és objecte de treball transversal en l’ajuntament, perquè pràcticament tots els departaments treballem junts – departaments tècnics, d’urbanisme, obres i serveis, promoció d’interés turístic… -. Hi ha un treball global en què tot l’ajuntament està immers pràcticament perquè la gestió siga la més eficaç possible.

Després, a nivell de poble, hi ha 4.000 o 5.000 comparsers de les 30 comparses i això és un fort impuls econòmic perquè donen treball a modistes, restaurants i bars, hotels… és molt important per a la nostra economia.

Enguany hi haurà novetats?

Encara no s’ha preparat tota la programació, volem presentar els actes més importants de la programació del Carnaval en Fitur. Si hi ha novetats, encara no les podem dir.

Per què recomanaries gaudir en primera persona del Carnaval?

Recomanaria venir als nostres Carnavals perquè en altres carnavals hi ha una competició per veure quina és la millor reina o rei del Carnaval, per exemple, però ací és al contrari, cada comparsa mostra les seues creacions independentment del seu nivell adquisitiu o de les seues capacitats. És una festa que busca la inclusió, no la competitivitat.

I també ho recomanaria perquè pretén que la gent que vinga a veure’l se senta còmoda en les desfilades, igual que la resta del poble i els comparsers, per exemple en la Gran Gala de presentació de les Reines o en el Dijous de Pijama. És una festa inclusiva i tolerant, perquè Vinaròs és una ciutat tolerant.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari