Vinaròs analitzarà la presència de coronavirus a les aigües residuals

Es tracta d’una mesura acordada amb l’empresa FACSA que serà l’encarregada de fer els anàlisis per a detectar possibles rebrots de la Covid-19

Vinaròs analitzarà la presència de coronavirus a les aigües residuals
25/05/2020 -

L’Ajuntament de Vinaròs ha arribat a un acord amb l’empresa FACSA per a realitzar anàlisis a les aigües residuals per a detectar la possible presència del coronavirus i així poder controlar possibles rebrots de la malaltia. Es tracta d’una mesura preventiva, que sobretot té com a objectiu poder garantir una resposta ràpida i eficient en el cas de detectar la presència de la Covid-19.

Cal destacar que l’empresa FACSA ja ha iniciat aquest mateix anàlisis de les aigües residuals en altres poblacions de la Comunitat Valenciana i en les properes setmanes preveu ampliar-ho a altres localitats interessades en aquest servei.

La regidora d’Obres i Serveis, Carmen Morellà, ha destacat que “amb els anàlisis es podrà quantificar la presència del virus a les aigües residuals, i juntament amb altres dades, es podrien posar en marxa mesures per evitar un possible rebrot”. En aquest sentit, la regidora insistia que tot i que la situació millora cal continuar alerta per evitar una possible aparició de la Covid-19 a la localitat amb mesures com l’anàlisi de les aigües residuals.

Per la seua banda, FACSA serà l’encarregada de realitzar els anàlisis en el clavegueram de la localitat i també en els processos de depuració de l’aigua. Cal destacar que les dades que obtinguen s’estudiaran amb altres variables, com la informació poblacional i epidemiològica, per a prendre així les mesures que es consideren més oportunes en el cas de detectar un rebrot del coronavirus a la localitat.

L’alcalde, Guillem Alsina, ha volgut agrair a FACSA Aigües de Vinaròs “la seua bona disposició per a poder posar en marxa els anàlisis i permetre’ns participar en aquest estudi tan important per saber com evolucionarà la Covid-19, i en cas que siga necessari, posar en marxa les mesures preventives que ens indiquen les autoritats sanitàries per evitar possibles rebrots”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari