Les anàlisis d'aigües residuals detecten nivells molt baixos de Covid-19 a Vinaròs

Les anàlisis d'aigües residuals detecten nivells molt baixos de Covid-19 a Vinaròs
28/09/2020 -

A Vinaròs continuen en marxa les analítiques a les aigües negres, gràcies al conveni signat el passat mes de maig entre l’Ajuntament i l’empresa FACSA. Recordem que la finalitat de les proves és detectar una possible presència del material genètic de SARS-CoV-2, causant del coronavirus, i així poder controlar possibles rebrots, en cas de produir-se.

Les proves realitzades aquesta setmana han detectat una presència molt baixa de la Covid-19 a les aigües residuals. Durant els mesos de juny, juliol i agost no es va trobar cap rastre del material genètic de SARS-CoV-2, mentre que al setembre sí que s’ha descobert, però en nivells baixos.
Cal destacar que la detecció del virus en residus d’origen fecal indica l’existència d’alguns casos positius a la nostra població, però en cap cas que la via de contagi siga a través de l’aigua. Aquestes dades, serveixen a les autoritat sanitàries per extremar els rastreigs en determinades zones i per a tindre un control i una fotografia més acurada de la situació.

Les anàlisis, que es realitzen de forma setmanal, es repetiran per verificar i contrastar aquests resultats per veure si es tracta d’un fet aïllat o si és persistent. En cas que les dades corroboren la presència del virus a les aigües negres, llavors es realitzaran diferents anàlisis sectorials en diferents col·lectors i zones de la ciutat per aconseguir dades més específiques.

Des de l’Ajuntament es demana a la ciutadania que no abaixe la guàrdia i continue respectant totes les normes de seguretat establertes per les autoritats sanitàries, aquestes normes són l’ús obligatori de la mascareta, el manteniment de la distància de seguretat i el rentat de les mans.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari