Les anàlisis a les aigües negres de Vinaròs tornen a descartar la presència de coronavirus

Les anàlisis a les aigües negres de Vinaròs tornen a descartar la presència de coronavirus
18/09/2020 -

A Vinaròs continuen en marxa les analítiques a les aigües negres, gràcies al conveni signat el passat mes de maig entre l’Ajuntament i l’empresa FACSA. Recordem que la finalitat de les proves és detectar una possible presència del material genètic de SARS-CoV-2, causant del coronavirus, i així poder controlar possibles rebrots, en cas de produir-se.

Les últimes proves fetes descarten una vegada més la presència de la Covid-19 a les aigües negres de la ciutat i s’afegeixen als resultats obtinguts durant els mesos de juny, juliol i agost. Cal destacar que els anàlisis els assumeix l’empresa FACSA sense que suposen cap despesa per a l’Ajuntament. Les proves es realitzen en les aigües i fangs i es basen en l’extracció de l’ARN de la mostra per al posterior anàlisi al laboratori.

Des de l’Ajuntament es fa una valoració positiva, però es demana a la ciutadania que no abaixe la guàrdia i continue respectant totes les normes de seguretat establertes per les autoritats sanitàries per a evitar una possible propagació del coronavirus a la localitat. Aquestes normes són l’ús obligatori de la mascareta, el manteniment de la distància de seguretat i el rentat de les mans.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari