Les anàlisis de les aigües residuals de Vinaròs descarten la presència de coronavirus

Les proves certifiquen que no s’ha detectat material genètic de SARS-CoV-2 en les mostres analitzades

Les anàlisis de les aigües residuals de Vinaròs descarten la presència de coronavirus
03/08/2020 -

A Vinaròs continuen en marxa les proves a les aigües negres, gràcies al conveni signat el passat mes de maig entre l’Ajuntament i l’empresa FACSA. Recordem que la finalitat dels anàlisis és detectar una possible presència del material genètic de SARS-CoV-2, causant del coronavirus, i així poder controlar possibles rebrots, en cas de produir-se.

Les analítiques realitzades des de meitats de juny i tot el mes de juliol no han detectat la presència de la Covid-19 a les aigües negres de la ciutat.

Cal destacar que els anàlisis els assumeix l’empresa FACSA sense que suposen cap despesa per a l’Ajuntament. Les proves es realitzen en les aigües i fangs i es basen en l’extracció de l’ARN de la mostra per al posterior anàlisi al laboratori. Totes les s’han realitzat fins al dia d’avui descarten la presència del coronavirus a Vinaròs.

Des de l’Ajuntament es demana a la ciutadania que no abaixe la guàrdia i continue respectant totes les normes de seguretat establertes per les autoritats sanitàries per a evitar una possible propagació del coronavirus a la localitat. Aquestes normes són l’ús de la mascareta, el manteniment de la distància de seguretat i el rentat de les mans.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari