Augmenten les freqüències del servei d'autobús entre Vinaròs, Benicarló i Peníscola

Es tracta d’un reforç previ al servei especial d’estiu per a respondre a l’augment d’usuaris i usuàries de la línia

Augmenten les freqüències del servei d'autobús entre Vinaròs, Benicarló i Peníscola
25/05/2022 -

El servei de transport per autobús entre Vinaròs, Benicarló i Peníscola es reforça per a atendre l’augment d’usuaris i usuàries de la línia durant aquestes dates, com a pas previ al servei especial d’estiu que començarà el 20 de juny, segons ha informat la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat.

Aquest reforç es va posar en marxa aquest mateix dilluns i contempla fins a huit expedicions extra diàries d’anada i de tornada, en funció del dia. Per exemple, els dilluns, des de Carretera Vella Benicarló-Peníscola 466 fins a Plaça Antonelli hi haurà dues expedicions noves d’anada a les 09.15 hores i a les 10.00 hores, i dues de tornada, 12.00 i 13.00 hores.

En el cas dels dimarts, des de la Plaça Constitució Benicarló directe a Crta. Vella Benicarló-Peníscola 466 i fins a Plaza Antonelli s’inclouen huit serveis més d’anada i huit de tornada. Els dimecres als autobusos d’anada des de Carretera Vella Benicarló-Peníscola 466 fins a Plaça Constitució de Benicarló i de tornada des de Plaça Constitució Benicarló fins a Antonelli se sumen dues expedicions més d’anada i dues de tornada.

El dijous es realitzarà dos nous recorreguts complets d’anada des de Peníscola a Vinaròs a les 9.00 i 9.30 hores, i de tornada, des de Vinaròs a Peníscola, 12.30 i 13.00 hores. Finalment, els divendres, des de Plaça Constitució Benicarló directe a Carretera Vella Benicarló-Peníscola 466 i fins a Plaza Antonelli s’incrementa amb huit expedicions més d’anada i altres huit de tornada.

Així, la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, ara dirigida per Rebeca Torró amb la remodelació del Consell, ha explicat que es tracta d’un reforç addicional previ al del 20 de juny, data en la qual s’inicien els reforços previstos per a l’estiu, on es multiplica la població d’aquests municipis turístics, i que podria incrementar-se encara més segons la demanda.

L’alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, ha agraït aquesta millora “per a garantir una prestació de qualitat per a les desenes de persones que cada dia utilitzen l’autobús, al mateix temps que suposa també fomentar la mobilitat sostenible”.

Un milió d’usuaris de la línia

El passat 15 de novembre de 2021 la Generalitat va posar en marxa el nou servei públic de transport de viatgers per carretera entre Vinaròs, Benicarló i Peníscola. La línia d’autobusos atén les necessitats de mobilitat d’una població permanent de prop de 64.000 persones, que a l’estiu supera les 150.000 persones. El nombre anual de viatgers atés se situa entorn del milió.

Respecte a l’anterior servei, el nou ha incrementat en dotze les expedicions diàries per sentit, en ampliar a tot l’any la connexió amb l’estació d’ADIF Benicarló-Peníscola. Ofereix 32 serveis diaris per sentit que s’augmenten a 68 en el període d’estiu, entre el 20 de juny i el 21 de setembre, i ha renovat íntegrament la flota de vehicles.

La freqüència dels serveis regulars és de 30 minuts, que passen a 15 minuts en època estival. La línia compta a més amb un reforç especial de 17 serveis per a atendre les puntes de demanda que, en determinades franges horàries, produeix l’afluència als mercats de les tres poblacions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari