Vinaròs rep més d'1,5 milions d'ajudes en ocupació durant el 2019

Gràcies a les subvencions atorgades des de la Generalitat i Diputació s’ha realitzat la contractació de 74 veïns aturats

Vinaròs rep més d'1,5 milions d'ajudes en ocupació durant el 2019
12/12/2019 -

La regidora d’Ocupació, Maria Cano, ha fet un repàs a les subvencions que ha rebut Vinaròs al llarg del 2019 per a millorar l’ocupabilitat dels veïns a l’atur. En total la xifra ascendeix fins als 1.561.717€, que ha permès posar en marxa diferents programes de formació i ocupació, amb la contractació de 74 persones, que han pogut millorar les seues opcions d’incorporació en el mercat laboral.

En concret, dintre del programa EMPUJU i EMCUJU, s’han incorporat un total de 20 joves menors de 30 anys, amb contractes d’un any de durada, per desenvolupar tasques de suport en els diferents departaments municipals, al mateix temps que adquireixen experiència professional. Aquests programes compten amb una subvenció 326.132€ per part de la Generalitat Valenciana, a més d’una aportació municipal de 237.738€.

Mitjançant el programa de formació-ocupació Escoles d’Ocupació Et Formem, 20 alumnes treballadors i 4 persones amb perfil directiu, docent i de suport, van tindre un contracte de 6 mesos i han prorrogat 12 mesos més amb la segona etapa que acaben d’iniciar. La subvenció total per a aquestes dues etapes de les rames de jardineria i agricultura ascendeix a 696.164€. En la mateixa línia de programes de formació-ocupació, s’ha rebut una altra subvenció de 464.109€ per a desenvolupar un Taller d’Ocupació en les especialitats d’obra i jardineria, on també es contractarà durant 12 mesos a 20 alumnes treballadors i 4 més de personal tècnic. Així mateix, amb el programa EMCORP, s’han contractat durant 6 mesos a 4 persones desocupades, rebent una subvenció de 54.212€.

D’altra banda, també s’ha incorporat una Agent de Desenvolupament Local, per a la realització del programa Vinaròs Impulsa, a través d’una subvenció del Govern Autonòmic, per un import de 14.700€. Així mateix també s’ha contractat una persona durant 6 mesos a través del programa de Diputació Provincial, amb una ajuda de 6.400€, per a la contractació d’informadors turístics per a millorar l’atenció que s’ofereix als visitants.

A més, l’Ajuntament de Vinaròs forma part del Pacte per l’Ocupació Maestrat Litoral, que ha sigut beneficiari de dos programes més, que es desenvolupen en l’àmbit territorial del Pacte (amb seu a Benicarló).

En primer lloc el Projecte Experimental OBSEDI, un observatori per al seguiment i la dinamització del mercat de treball, amb una subvenció de 203.541€ que ha permés contractar els següents perfils: 1 coordinador de projecte, 1 persona de suport administratiu, 2 formadors, 2 orientadores i 1 community manager. Aquest projecte es desenvolupa des de l’1 d’octubre de 2019 fins a juny del 2020 i és continuïtat d’un anterior programa que va comptar amb una subvenció de 235.909,97 € i la contractació dels mateixos perfils.

En segon lloc, Escola d’Ocupació Et Formem 1a Etapa, del Pacte Territorial per l’Ocupació Maestrat Litoral, especialitat de Jardineria. Amb una subvenció per import de 116.027,40 €. En aquest cas, s’han contractat 10 alumnes/treballadors, seleccionats entre persones candidates dels municipis signants del Pacte, 1 director i 1 docent, que continuaran durant 12 mesos més en la segona etapa d’aquesta Escola d’Ocupació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari