Vinaròs confirma un brot de COVID-19 en una residència de majors sense casos greus

Malgrat això, són 14 els residents afectats de moment

Vinaròs confirma un brot de COVID-19 en una residència de majors sense casos greus

L’Ajuntament de Vinaròs i els responsables del centre han confirmat la detecció d’un brot de coronavirus en la residència Sant Sebastià de Vinaròs entre usuaris i treballadors del centre, en el qual tant els usuaris com els treballadors afectats estan estables i no hi ha cap cas greu.

Així ho ha comunicat l’ajuntament de Vinaròs, que ha explicat que per la seua part s’estan subministrant EPI en el centre per a facilitar les tasques i el treball del personal. A més, s’ha posat també a la disposició del centre un Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) per a agilitar el treball a aquest.

Segons ha informat, el dia 4 de gener es va realitzar un sedàs general a tots els usuaris i treballadors amb resultats negatius íntegrament, però després que un usuari presentara símptomes, es va realitzar un segon sedàs a data 9 de gener. Aquest ha detectat 14 usuaris, 5 treballadors i 2 germanes amb resultats positius.

El centre es troba en coordinació amb la Unitat Hospitalària a domicili (UHD) de l’Hospital Comarcal de Vinaròs per a supervisar l’aplicació correcta de les mesures de protecció així com amb el Servei de Salut Pública i les visites externes al mateix estan suspeses des del mes de setembre.

La residència Sant Sebastià de Vinaròs és un dels centres seleccionats per a començar el subministrament de la primera dosi de la vacuna de Pfizer en la Comunitat Valenciana, com que no havia tingut casos de coronavirus recentment. Així, tant als usuaris i usuàries com a treballadors del centre se’ls va subministrar la primera dosi de la vacuna el 31 de desembre, durant la primera setmana de vacunació. Així i tot, cal recordar que la mateixa no és completament efectiva fins a una setmana després de la segona dosi, que ha de subministrar-se 21 dies després de la primera.

Davant la situació, en la qual el consistori ha insistit que no hi ha casos greus, ha demanat “prudència i responsabilitat” i “no baixar la guàrdia”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari