El Carnestoltes de Vinaròs 2021: des de casa però amb el sentiment i sàtira de cada any

Les activitats seran virtuals, encara que la Comissió Organitzadora del Carnaval ha demanat participar per a viure aquest any atípic amb humor i responsabilitat

El Carnestoltes de Vinaròs 2021: des de casa però amb el sentiment i sàtira de cada any

Sens dubte, la pandèmia del coronavirus ha marcat un abans i un després i la cultura i les grans festes locals han sigut algunes de les grans perjudicades. La impossibilitat de celebrar actes multitudinaris per a combatre el virus, que cobra força en la Comunitat Valenciana, ha provocat la suspensió o la reinvenció de les activitats que més uneixen. No obstant això, s’ha optat per aquesta segona via per a la celebració del Carnestoltes de Vinaròs de 2021, que tindrà un format virtual, però continuarà reivindicant la sàtira i l’humor de cada any.

Així ho ha confirmat fa uns minuts la Comissió Organitzadora del Carnestoltes de Vinaròs (COC) i l’Ajuntament de Vinaròs, que han anunciat que se seguirà avant amb la celebració, encara que sense cap acte físic per a evitar les multituds que els acompanyen. Jordi Català, president de la COC, ha destacat la dificultat de fer-ho com sempre: “El primer pensament que vam tindre és que hauríem d’esperar a l’any següent, però al final, donant-li voltes, hem pensat que calia deixar constància d’enguany tan atípic amb actes marcats per les noves restriccions“.

Programació Carnestoltes de Vinaròs 2021

D’aquesta manera, s’apostarà per la vivència dels actes i de la resta d’activitats que donen vida a la festa de manera virtual en la programació del Carnestoltes, que anirà del 5 al 14 de febrer.

El divendres 5 de febrer, televisions locals emetran un programa especial amb l’arribada de Carnestoltes a la vesprada; el dissabte 6, la jornada més assenyalada, s’emetrà un documental especial que homenatjarà els 39 anys de la festa i mostrarà què hi ha darrere de la celebració del Carnestoltes, més enllà dels actes grans, per a donar a conéixer el que suposa en el dia a dia a través de testimoniatges; i el 14, per a posar el fermall d’or, s’emetrà el judici a Carnestoltes.

La resta de dies, tal com han explicat la COC i el regidor de Promoció de la Ciutat, Interés Turístic, Projecció Festiva i Relacions Internacionals, Marc Albella, les activitats seran en línia. I és que a través de les xarxes socials es promocionaran activitats que passen més desapercebudes, però que tenen una gran faena darrere, com el concurs d’aparadors o el de dibuix infantil.

A més, es demanarà a la ciutadania que participe i que, des de casa, celebre a la seua manera els actes tradicionals. En aquest sentit, tant Albella com Catalá han demanat integrar l’essència i sentiment en el dia a dia. “Volem que encara que no hi haja desfilada, per exemple es continue celebrant la festa del pijama o de la disfressa lliure a casa o quan isquem a comprar, per a demostrar que és ací”, han coincidit.

Això sí, els representants de la COC i del consistori han instat la responsabilitat individual i han matisat que, malgrat que puga sentir-se a prop la festa, “no és moment d’organitzar cap mena de festa ni reunions socials no autoritzades, per a evitar contagis per la pandèmia del coronavirus”. “Podem gaudir sense posar en perill la nostra salut i la dels altres”, ha reiterat Albella.

Sorpreses per a 2022

Amb aquesta celebració atípica, sens dubte s’acumularan moltes ganes de donar la benvinguda al 2022 i tornar a gaudir del Carnestoltes que s’ha consolidat com a gran reclam turístic internacional i Festa d’Interés Turístic Autonòmic. Però a més, hi haurà sorpreses per a l’any que ve.

Encara que tan sols han mostrat un aperitiu, la COC ha anunciat la construcció d’una portalà en l’accés al recinte de casetes que tindrà com a protagonista al rei Carnestoltes. Una obra a la qual s’han presentat cinc propostes que finalment realitzarà l’artista faller local Ximo Foix i que representarà la màgia i els colors de l’esdeveniment més esperat pels vinarossencs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari