El Carnestoltes de Vinaròs no tindrà desfilades ni casetes en 2021

Davant la pandèmia, la comissió organitzadora i el consistori han anunciat suspendre actes multitudinaris i estudiar fórmules per a un Carnaval diferent

El Carnestoltes de Vinaròs no tindrà desfilades ni casetes en 2021

La comissió organitzadora ha anunciat la suspensió de les desfilades del Carnestoltes de Vinaròs 2021, a més d’altres actes multitudinaris. Una decisió motivada per l’impacte de la pandèmia del coronavirus que s’ha pres després d’una reunió el dijous a la vesprada amb els representants de les trenta comparses i del consistori, segons ha comunicat la comissió.

Segons ha justificat l’equip organitzador, “el treball de confecció i preparació de les fantasies que llueixen les reines del carnestoltes fa impossible posposar més aquesta decisió, i aquest ha sigut el principal motiu per a realitzar una reunió d’urgència amb les comparses per a valorar els possibles escenaris i debatre les diferents opcions”.

D’aquesta manera, el Carnestoltes de Vinaròs 2021 serà molt diferent. Tal com han concretat, de moment s’ha acordat que no se celebraran les grans desfilades, la gala de les reines i les casetes de les comparses.

En aquest sentit, han destacat que es fa pràcticament impossible dur a terme la instal·lació de les casetes per les restriccions i recomanacions sanitàries, ja que és un espai on es produeixen menjars i sopars de germanor entre les comparses i on es congrega la majoria de l’oci nocturn amb accés lliure. “També és impossible concebre les grans desfilades que omplin els carrers de Vinaròs amb milers de veïns i visitants, o un acte com la Gran Gala de les reines on en l’edició passada es van congregar més de 8.000 persones”, afigen.

Així, des de la comissió organitzadora i l’ajuntament de Vinaròs, han decidit, “com a acte de responsabilitat”, que el Carnestoltes de Vinaròs 2021 no tindrà reines ni reis, i que els actes més multitudinaris no es realitzaran.

Malgrat això, i donada la importància que suposa aquesta celebració per als veïns i veïnes emocionalment i turísticament – tenen el reconeixement de Festa d’Interés Turístic Autonòmic-, l’organització ha assenyalat que es treballarà en la realització d’un Carnestoltes diferent que puga adaptar-se a les mesures sanitàries que exigisca la pandèmia del coronavirus.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari