Castelló comparteix amb Vinaròs el seu model de gestió dels fons europeus

Castelló comparteix amb Vinaròs el seu model de gestió dels fons europeus
09/11/2021 -

L’alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, amb els regidors d’Urbanisme i Innovació Digital, José Chaler i Hugo Romero, i amb el cap de l’àrea d’Innovació Digital a l’Ajuntament, Cèsar Mones, es va reunir el passat divendres amb l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, per compartir experiències sobre el model de gestió dels fons europeus que realitzen de les dues localitats. Cal destacar que la capital de la Plana ha aconseguit en els últims quatre anys 40 milions per a poder desenvolupar projectes innovadors i sostenibles a la ciutat, mentre que l’Ajuntament de Vinaròs, juntament amb Benicarló, gestiona els fons de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat, EDUSI, un total de 20 milions d’euros, també per a posar en marxa iniciatives per al creixement de la ciutat.

Alsina ha destacat que “la reunió va servir per a compartir experiències sobre la gestió dels fons europeus amb l’objectiu de buscar la màxima eficiència possible per a la posada en marxa de nous projectes”. En aquest sentit, l’alcalde assenyalava que Vinaròs-Benicarló ja han executat gairebé el 22% de les iniciatives de l’EDUSI i Castelló el 76%, mentre que a escala estatal la mitjana es troba en el 8%.

D’altra banda, durant la reunió també es va parlar de l’experiència de Castelló com a ciutat pilot de l’Agenda Urbana, que aposta per fer de les ciutats espais de convivència més amables, saludables i sostenibles.

L’alcalde agraïa la bona disposició de l’alcaldessa Marco, que en tot moment va atendre les preguntes i sobretot va compartir l’experiència de l’Ajuntament castellonenc, referència a escala estatal, amb la delegació vinarossenca.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari