La Conselleria de Política Territorial dona un nou impuls a la passarel·la del riu Cervol Vinaròs

La infraestructura donarà continuïtat al passeig de Fora del Forat i contribuirà a la consecució del Programa Paisatge de la Via Litoral

La Conselleria de Política Territorial dona un nou impuls a la passarel·la del riu Cervol Vinaròs
27/01/2022 -

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, a través de la Direcció General de Política Territorial i Paisatge, ha emés l’informe favorable definitiu al Projecte Bàsic de Passarel·la per a vianants i zona verda a la desembocadura del riu Cervol, al terme municipal de Vinaròs.

Segons ha explicat el conseller, Arcadi España, “el novembre passat de 2021, es va emetre un informe sol·licitant l’esmena d’uns certs aspectes que han quedat justificats en la documentació remesa recentment”. En aquest sentit, comentava que “amb la validació per part de la Generalitat d’aquest projecte, es podrà avançar en els tràmits necessaris per a la construcció de la passarel·la sobre la desembocadura del riu Cervol, que donarà continuïtat al passeig marítim fins a la zona dels Cossis, i contribueix a la consecució dels objectius del Pativel, així com del Programa de Paisatge de la Via Litoral en els termes de Vinaròs i Benicarló, que es va aprovar definitivament l’agost de 2021”.

L’alcalde, Guillem Alsina, assenyalava que l’informe favorable de la Generalitat suposa un pas molt important perquè la passarel·la puga ser una realitat. Segons comentava “el projecte també inclourà l’adequació de l’entorn del marge esquerre del riu Cervol, prop de la zona del tractament de l’aigua amb un total de 9.150 m2, que es remodelaran per tal de crear un bosc mediterrani similar al que hi ha al passeig de Fora del Forat, amb pins i plantes autòctones”. Així mateix, destacava que la passarel·la serà una estructura sostenible, amb materials de llarga durabilitat i baix manteniment.

Per la seua banda, el primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Marc Albella, ha destacat que “la construcció de la passarel·la del riu Cervol és un projecte reivindicat des de fa anys per la ciutadania, que cada vegada està més prop de ser una realitat i servirà per a donar continuïtat al litoral de Vinaròs”. D’altra banda, agraïa la feina realitzada per part dels Departaments d’Urbanisme i Contractació, així com la tasca de valoració de la comissió d’experts per l’avaluació feta de tots els projectes presentats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari