La Diputació de Castelló aplicarà a Vinaròs nous tractaments contra els mosquits dintre del terme municipal

Es tracta d’una actuació emmarcada dintre del Pla Provincial Contra els Mosquits amb fumigacions terrestres en les zones humides de l’entorn rural

La Diputació de Castelló aplicarà a Vinaròs nous tractaments contra els mosquits dintre del terme municipal
02/08/2022 -

La Diputació de Castelló continua amb els tractaments contra els mosquits a tota la província i aquesta setmana ha previst actuar en 36 municipis, incloent-hi Vinaròs. Cal destacar que el Govern Provincial s’encarrega de realitzar les fumigacions a les marjals, zones humides i entorn natural dels termes municipals, mentre que els ajuntaments es fan càrrec de les actuacions en els nuclis urbans.

Cal destacar que segons assenyalen des de la mateixa Diputació s’opta pels tractaments terrestres perquè són els més eficaços contra els mosquits, afectant tant a les larves com als insectes en fase adulta.

La regidora de Transició Ecològica, Carmen Morellà, ha assenyalat que des del mes de maig la Diputació ha actuat de forma periòdica a Vinaròs amb tractaments constants a l’entorn natural, a més d’oferir el servei d’assessorament a l’Ajuntament. En aquest sentit, comentava que “és important coordinar els tractaments amb les feines de la Diputació per a garantir una major eficiència”. Segons insistia la regidora Morellà el Govern Provincial s’encarrega d’actuar en el medi natural, com ara en barrancs o zones on se sol acumular aigua estancada, mentre que l’Ajuntament aplica els tractaments en les zones urbanes, com per exemple els embornals, atenent les indicacions dels tècnics de la Diputació.

La diputada provincial del Medi Natural, María Jiménez, comentava que la lluita contra els mosquits és una prioritat, amb l’objectiu d’evitar molèsties a veïns i visitants que venen fins al territori a gaudir de les vacances.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari