La Diputació elaborarà un estudi tècnic per a reparar els danys de les pluges

La Diputació elaborarà un estudi tècnic per a reparar els danys de les pluges
27/09/2021 -

L’alcalde Guillem Alsina es va reunir la setmana passada amb el president de la Diputació de Castelló, José Martí i el diputat de Bombers, Abel Ibáñez, per a coordinar les ajudes i feines necessàries per a reparar els danys que van ocasionar les intenses precipitacions de principis de mes. Cal destacar que a la reunió també van participar les alcaldesses de Càlig i Benicàssim, Ernestina Borràs i Susana Marqués, dues localitats afectades també per les pluges.

Durant la trobada es va acordar que la Diputació elaborarà un estudi tècnic per a determinar la maquinària que destinarà a cada municipi per a reparar tots els danys de les precipitacions. L’alcalde Alsina comentava que “aquesta mesura és molt més ràpida i àgil, que esperar l’arribada d’ajudes econòmiques perquè els ajuntaments assumisquen les despeses de les reparacions”. Segons assenyalava les ajudes econòmiques suposen realitzar diverses tramitacions burocràtiques que es poden allargar en el temps, en canvi el trasllat directe de la maquinària de la Diputació és una mesura molt més directa.

Alsina agraïa l’atenció del president Martí i del diputat Ibáñez, així també com la col·laboració de les alcaldesses Borràs i Marqués per fer possible arribar a aquesta solució que beneficiarà a les tres localitats.

Declaració de zona catastròfica

Paral·lelament a aquesta mesura el Govern Central ha declarat Vinaròs com a zona afectada greument per una emergència de protecció civil, fet que segons comentava Alsina “es tracta d’un pas fonamental per a poder optar a ajudes per la via d’urgència per afrontar les despeses ocasionades pels danys de les pluges”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari