La Diputació preveu una nova partida per continuar amb la restauració de les pintures d'arquitectura fingida de Vinaròs

L’àrea de Cultura destinarà 40.000€ per actuar a la façana del carrer de Sant Cristòfol amb l’aplicació de tractaments especials

La Diputació preveu una nova partida per continuar amb la restauració de les pintures d'arquitectura fingida de Vinaròs
24/01/2022 -

La Diputació de Castelló ha anunciat que continuarà amb les feines de restauració de les pintures d’arquitectura fingida de l’església arxiprestal, amb una nova inversió de 40.000€. Recordem que el passat mes de novembre es va actuar a la façana de la plaça de Sant Valent amb la neteja de les humitats i la retirada dels fongs, unes feines que van comptar amb una partida de 20.000€ per part del Govern Provincial, mentre que la Diòcesi de Tortosa va ser la responsable dels treballs.

La nova actuació es farà a la façana del carrer de Sant Cristòfol amb l’aplicació de tractaments especial que eviten l’aparició de més humitats i fongs, a més de garantir la preservació de les pintures durant els pròxims anys. Recordem que estan datades del segle XVIII i que van ser descobertes al 2013 durant les feines de restauració de l’església per part de la Llum de les Imatges. Des de llavors han estat exposades a la intempèrie, amb l’aparició d’humitats i fongs, i des de l’Ajuntament s’ha reivindicat en reiterades ocasions la seua preservació.

L’alcalde, Guillem Alsina, ha agraït a la Diputació de Castelló i a la Diòcesi de Tortosa la seua col·laboració per a preservar les pintures. Segons afegia “es tracta d’un patrimoni únic a la comarca que cal conservar i que per fi serà restaurat de forma definitiva després d’anys de reivindicacions”. Pel que fa a les feines, Alsina comentava que en els pròxims dies començaran els treballs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari