Els centres educatius de Vinaròs participen en el projecte Ecoescoles

La iniciativa compta amb el suport de les regidores d’Educació i Obres i Serveis per a fomentar entre els xiquets els beneficis de l’agricultura ecològica i de l’alimentació saludable

Els centres educatius de Vinaròs participen en el projecte Ecoescoles
17/12/2020 -

Prop de 600 alumnes de cinc centres educatius de Vinaròs han participat en el projecte Ecoescoles per a mostrar tots els avantatges que ofereix l’agricultura ecològica. Cal destacar que els equips directius dels centres van traslladar a les regidories d’Obres i Serveis i Educació el problema que patien a l’hora de gestionar els horts escolars, i en especial el compostatge, així que es va decidir adherir-se a aquesta iniciativa per millorar aquest aspecte.

Ecoescoles és un projecte innovador i d’investigació que compta amb el suport de la Direcció General de Patrimoni de l’Estat, ajuntaments i associacions per tal de promoure l’agricultura ecològica i el respecte del medi ambient.

Un dels centres pioners ha sigut el col·legi Sant Sebastià, la seua directora, Carmen Fontanet, ha assenyalat “que aquest tipus de projectes fan que l’alumne s’aprope a la terra, als seus productes i a la necessitat de respectar la natura, no sols amb una agricultura sostenible i de temporada, sinó donant valor a una feina que cada vegada més s’allunyava dels nostres xiquets i xiquetes”.

La regidora d’Obres i Serveis, Carmen Morellà, ha destacat que “l’objectiu és conscienciar sobre la gestió correcta dels residus urbans, gràcies a aquest projecte que ens permet arribar als escolars perquè puguen entendre l’economia circular, relacionada amb els sistemes mediambientals i ecològics”. Segons afegia, el curs passat ja es va iniciar el projecte, però amb la declaració de l’estat d’alarma al març es va aturar i fins aquest setembre no s’ha recuperat de nou l’activitat.

Per la seua banda, la regidora d’Educació, Begoña López, ha agraït “a tots els centres educatius públics i sobretot als professors la seua tasca i la seua voluntat de mantenir aquest projecte durant un curs tan complicat com el que estem vivint”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari