Comencen les feines de recuperació de la façana de l’església arxiprestal de Vinaròs

Els treballs es realitzen a través d’una subvenció 20.000€ de la Diputació de Castelló i s’executaran durant les properes setmanes

Comencen les feines de recuperació de la façana de l’església arxiprestal de Vinaròs
22/11/2021 -

A Vinaròs s’han iniciat les feines de restauració de les pintures d’arquitectura fingida de la façana de l’església arxiprestal, amb la neteja de les humitats i la retirada dels fongs. La Diputació de Castelló és l’encarregada d’assumir els costos de recuperació amb una partida de 20.000€, mentre que la Diòcesi de Tortosa és la responsable dels treballs.

Recordem que es tracta d’unes pintures datades del segle XVIII que van ser descobertes al 2013 durant les feines de restauració de l’església per part de la Llum de les Imatges. Des de llavors han estat exposades a la intempèrie, amb l’aparició d’humitats i fongs, i des de l’Ajuntament s’ha reivindicat en reiterades ocasions la seua preservació.

L’alcalde Guillem Alsina ha agraït a la Diputació de Castelló i a la Diòcesi de Tortosa la seua col·laboració per a preservar les pintures, un patrimoni únic a la comarca, que per fi serà restaurat per a garantir la seua conservació durant els propers anys. Pel que fa a les feines, l’alcalde assenyalava que es realitza la neteja, consolidació i hidrofugació de les pintures, més de la retirada dels elements que són impropis de la façana.

Per la seua banda, la regidora de Cultura, Anna Fibla, també agraïa tant a la Diputació com al Bisbat de Tortosa el treball conjunt per a la conservació de les pintures. Segons afegia es tracta d’un patrimoni molt important per al municipi que cal preservar.

Cal destacar que el tractament que s’aplica garantirà la preservació de les pintures i sobretot evitarà l’aparició tant de les humitats com dels fongs, i no serà necessari aplicar de nou el tractament almenys durant un període de 20 o 25 anys.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari