El Departament de Salut de Vinaròs: en risc extrem per la pandèmia

Es tracta del departament sanitari amb major incidència de COVID-19 de la Comunitat Valenciana en aquest moment

Xisco Navarro

El Departament de Salut de Vinaròs: en risc extrem per la pandèmia

La pandèmia de la COVID-19 ha posat en evidència les deficiències dels sistemes sanitaris i ara, amb la segona ona, la pressió assistencial ha tornat a pujar. I l’Hospital Comarcal de Vinaròs és un dels departaments que més preocupa en aquest moment, ja que és el que major incidència de coronavirus alberga en aquest moment.

En concret, té una incidència acumulada de 611 casos positius confirmats per PCR o test d’antígens per cada 100.000 habitants, una xifra que s’ha multiplicat per set en tan sols dos mesos amb aquesta segona ona.

Superar la taxa dels 500 casos positius es tradueix en què ha passat a considerar-se de risc extrem, per la qual cosa l’Hospital Comarcal de Vinaròs fa ja dues setmanes que va activar el pla de contingència i va triplicar el nombre de llits per a UCI, de 5 a 15.

Aquest departament atén ambulatoris i pacients de Morella, Peníscola, Sant Mateu, Traiguera, Vinaròs, Alcalà de Xivert, Forcall, Benicarló, Mata de Morella, Olocau del Rey, Palanques, la Pobla de Benifassà, Rossel, la Salzadella, San Rafael del Río, Santa Magdalena de Pulpis, Todolella, Vallibona, Villores, Zorita del Maestrazgo, Càlig, Canet lo Roig, Castell de Cabres, Catí, Cervera del Maestre, Cinctorres, Xert, Herbés i la Jana.

Malgrat que va ser un dels primers departaments a passar a la fase 1 de la desescalada -l’únic de la província de Castelló – durant la primera ona, ara la seua situació és molt diferent, amb molts brots registrats en els seus municipis adscrits, segons les dades publicades per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

En l’última actualització, els equips de rastreig van localitzar brots a Vinaròs, Benicarló, Alcalà de Xivert, Traiguera i Càlig. En el cas dels seus dos municipis més grans, Vinaròs i Benicarló, en l’última jornada s’han registrat concretament 5 brots en cadascun d’ells.

Malgrat això, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, va assenyalar ahir que “el ritme de creixement del virus s’ha paralitzat en tots els departaments”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari