Anàlisi l'estat de la façana de l'església arxiprestal de Vinaròs

Ruth Sanz assenyala que és necessari estudiar l’origen de les humitats per a buscar una solució adequada

Anàlisi l'estat de la façana de l'església arxiprestal de Vinaròs
11/10/2019 -

La diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, ha visitat aquest matí la localitat de Vinaròs, al costat de l’alcalde del municipi, Guillem Alsina, per a comprovar l’estat en el qual es troben les pintures de la façana de l’església arxiprestal, afectades per l’aparició de taques d’humitat que les han ocultat.

Ruth Sanz ha estat acompanyada per tècnics del Servei Conservació i Restauració de Béns Culturals de la Diputació de Castelló, que és l’àrea que es dedica a la conservació i salvaguarda de part del patrimoni que alberga la província. En la visita els tècnics han destacat els negatius efectes de la humitat en les pintures, per la qual cosa serà necessari realitzar un estudi més en profunditat per a la cerca de solucions.

La visita es produeix una setmana després que el president de la Diputació de Castelló, José Martí, rebés en el Palau Provincial a l’alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, qui li va transmetre la preocupació per l’estat de les pintures. Tots dos mandataris ja van destacar com a primer pas la realització d’un estudi tècnic que explique els motius pels quals en només sis anys han aparegut taques d’humitat en la façana de l’església arxiprestal, que estan afectant greument els frescos que es van descobrir per sorpresa amb els treballs realitzats en 2013 amb motiu de l’exposició de la Llum de les Imatges. Vists els precedents, per a la diputada provincial de Cultura “és imprescindible un estudi tècnic que identifique el problema al qual s’enfronta l’immoble”.

Cal recordar que l’alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, en la visita que va realitzar el passat 30 de setembre a la Diputació de Castelló, va explicar que la recuperació dels frescos és una prioritat per a la ciutadania per la seua importància patrimonial i turística.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari