Tret d'Eixida al Carnaval de Vinaròs 2020

Dissabte es va donar inici a la programació amb l’arribada de Carnestoltes, la imposició de les bandes a les reines i reis infantils, a més dels corbatins als estendards

Tret d'Eixida al Carnaval de Vinaròs 2020
10/02/2020 -

Vinaròs ja es troba de ple en el Carnaval 2020 amb l’arribada de sa majestat Carnestoltes, que es va celebrar dissabte per la vesprada. Centenars de veïns es van apropar fins al passeig marítim per donar la benvinguda al reina de la disbauxa i la diversió, on cal destacar que enguany per primera vegada és una dona.

L’espectacle va començar amb els Abanderats de Tortosa que van oferir una actuació que va encisar al públic amb les peripècies i malabars que van realitzar amb les banderes. Al ritme del tambor i la dolçaina les feien onejar i les llençaven a l’aire per agafar-les just abans de tocar el terra, unes filigranes molt espectaculars fruit de molta habilitat i sobretot de coordinació.

Després d’aquesta actuació va ser el moment de rebre a Carnestoltes, dues góndoles venecianes van ser les encarregades d’anar a buscar sa majestat a la platja, mentre els centenars de veïns que omplien el passeig marítim donaven la benvinguda. A continuació es va fer un cercavila pels carrers de la ciutat encapçalat pels Abanderats de Tortosa i les actuacions dels grups de Gentsana i Locura, a més dels alumnes del grup Teatrèmol de l’Aula Teatre, tot sota la coordinació de Toni Guillot de Puro Teatro, despatx d’arts escèniques.

La rua va arribar fins a la plaça Parroquial i va ser el moment que la mantenidora de l’acte, Àngela Albiol, fes el discurs inaugural de la festa. En les seves paraules va destacar que el Carnaval és diversió i crítica, però al mateix temps recordava que sempre s’ha de viure des del respecte, la tolerància i la convivència. D’altra banda, també va reivindicar la recuperació dels lliures i la promoció del Carnaval a les escoles com a part de la cultura vinarossenca.

Amb el discurs d’Albiol va ser el moment que l’alcalde, Guillem Alsina, fes entrega a Carnestoltes de la clau de la ciutat. Tot seguit va continuar l’acte amb la imposició de les bandes a les reines i reis infantils, a més dels corbatins als estendards de les comparses, mentre centenars de veïns omplien fins a vessar la plaça Parroquial per donar la benvinguda al Carnaval 2020.

Sopar de gala

La festa de Carnaval va continuar a la nit amb el tradicional sopar de gala a l’envelat del passeig de Fora del Forat, una vetllada que també va comptar amb la participació de desenes de veïns. Després de menjar va ser el torn de fer la imposició de les bandes a les reines i reis de Carnaval, en una nit plena de diversió que es va allargar fins a altes hores de la matinada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari