El Departament de Vinaròs se situa entre les àrees sanitàries amb millor taxa de vacunació de la grip

arxiu

El Departament de Vinaròs se situa entre les àrees sanitàries amb millor taxa de vacunació de la grip
19/10/2020 -

El Departament de Salut de Vinaròs es troba entre els millors departaments de salut quant a taxa de vacunació de la grip per als principals col·lectius de risc, una vegada transcorregudes les dues primeres setmanes de la campanya de 2020.

Així, el Departament aconsegueix el 67,24% de personal sanitari vacunat i el 34,66% de població major de 65 anys, unes xifres molt positives que es troben per damunt de la mitjana autonòmica.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha tingut paraules de reconeixement cap als equips assistencials d’aquest departament per l'”esforç i el compromís en aquesta campanya tan especial a causa de la situació epidemiològica actual”.

La vacunació de la grip es va iniciar en la Comunitat Valenciana el passat 5 d’octubre i des de llavors, els centres sanitaris han administrat ja un total de 227.970 dosi de la vacuna enfront de la grip. Per províncies, a Castelló s’han administrat 27.097 dosis, a Alacant 78.748 dosis i a València 122.125 dosis.

Grups de risc

Els grups de risc als quals va dirigida la inoculació són les persones majors de 65 anys i persones menors d’eixa edat amb algun factor de risc, com a malalties cròniques (patologies cardiovasculars, respiratòries, renals, immunodepressores, diabètiques o obesitat mòrbida), dones embarassades o puèrperes i personal de serveis essencials.

Enguany és especialment important que els grups de risc es vacunen contra la grip i l’objectiu de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública és aconseguir una taxa de vacunació del 75% en persones majors de 65 anys i personal sanitari i d’un 60% en la resta de grups de població de risc.

La campanya de vacunació contra la grip d’aquesta temporada 2020-2021 es prolongarà fins al 31 de gener de 2021, per la qual cosa la sol·licitud de cita prèvia pot realitzar-se de manera gradual.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari