Vinaròs presenta les novetats turístiques per a l'exercici 2019-2023

Vinaròs presenta les novetats turístiques per a l'exercici 2019-2023
13/11/2019 -

La Regidoria d’Interés Turístic i Promoció de la Ciutat, encapçalada per Marc Albella, ha presentat les línies estratègiques i les novetats turístiques per a l’exercici 2019-2023, amb el fi de mostrar tots els atractius que pot oferir la localitat, i continuar amb l’objectiu del Govern Municipal, per fer de Vinaròs un destí referent a la Comunitat Valenciana.

Durant la presentació, Marc Abella ha destacat l’àmplia oferta de possibilitats turístiques que ofereix el municipi, com la costa vinarossenca, la nostra gastronomia, patrimoni i tot el nostre paratge natural, ideal per al turisme esportiu com el running o els esports nàutics.

Pel que fa al públic objectiu, continua essent el turisme familiar, de tota mena d’unitats familiars, ressaltant també el municipi com un espai referent de tolerància i convivència per a la comunitat LGTBIQ+ i per al Turisme Accessible. En paraules del regidor Abella “Vinaròs és una destinació familiar, així ha sigut, així segueix sent i així volem que continue. El que volem és explorar altres vies de turisme familiar, focalitzades a grups més concrets. L’Estat Espanyol és un punt preferent a destinacions LGTBIQ+, però hem detectat que encara hi ha una manca d’oferta turística per a famílies homoparentals”. Abella, ha continuat, deixant clar que volen fugir del model de turisme de festa que apliquen a ciutats com Benidorm o Sitges “No és el que busquem, no és el que s’adapta a Vinaròs, nosaltres ens volem fixar en les famílies homoparentals en filles i fills i que tinguen una oferta atractiva a Vinaròs”

L’altra variable és el turisme accessible: Vinaròs s’ha convertit en una destinació en l’àmbit turístic accessible, no només a les platges sinó també als serveis, essent la proximitat sanitària i l’adaptabilitat un al·licient per a triar Vinaròs durant el seu període vacacional.

Quant a procedència dels turistes, els francesos són els estrangers que encapçalen la llista, amb un 80% seguit dels austríacs i els alemanys, i ara les noves connexions de l’Aeroport de Castelló, beneficiaran a aquest sector. En l’àmbit nacional destaquen els provinents de l’arc mediterrani, País Basc, Aragó i Madrid.

Ha continuat destacant la bona comunicació de la ciutat amb Aragó, Catalunya i València. I les seues connexions, tant per carretera, amb l’AP7; el Port d’Aragó, i les seues perspectives a llarg termini, per tornar a comunicar Vinaròs amb les illes Balears. Per altra banda el punt estratègic de la ciutat, és un punt per explotar com una oportunitat econòmica i laboral, per tal de fomentar treball i oferir a molta gent que vinga a Vinaròs a viure.

Un dels principals reclams turístics de la ciutat, és la seua projecció cultural, essent la Setmana Santa i el Carnaval de Vinaròs Festes d’Interés turístic autonòmic, però encara ens queda una fita més “Volem que la Fira i festes de Sant Joan i Sant Pere siga declarada d’Interés Turístic Autonòmic, ja hem iniciat l’expedient per a recopilar tota la informació i poder tindre un dossier complet per a presentar pròximament”.

Altres enclavaments culturals són els MUTS, museus temàtics, amb Vinaròs Art Urbà, la cripta refugi de l’arxiprestal, el búnquer del port, el Molí Noguera, que a llarg termini es convertira en un centre d’interpretació rural i pedra en sec, el Santuari de la Misericòrdia, en paraules d’Abella “Pretenem que les restes del poblat iber, quan tinga’m la possibilitat econòmica, sinó a través de nosaltres, mitjançant una altra administració, puguen exposar-se completament a Vinaròs”. I l’Auditori Carlos Santos, “La figura de Carlos Santos és un reclam cultural, i és una oportunitat conjunta a través de la fundació i l’ajuntament de Vinaròs per a posar en valor el seu llegat, i que l’Ajuntament siga conegut per iniciatives culturals d’aquest calibre.

La gastronomia és un dels punts fonamentals del turisme a Vinaròs, i la Festa del llagostí és el principal reclam. Des del nou Govern i la Regidoria de Turisme, s’ha establert un compromís ferm per millorar la festa, on de moment sols ens han avançat un nou model que canviarà d’emplaçament, de data i de format.

Molt són els canvis infraestructurals que es duran a terme durant aquest exercici 2019-2023, l’ajuntament reforçarà la millora i potenciació de les platges urbanes i de les cales, a més de la construcció de la rampa accessible a la Platja del Clot i la creació d’un estacionament per a Caravanes, que disposarà d’un apartat per a les deixalles d’aigües negres i un punt d’aigua potable. Un dels altres objectius fonamentals és la finalització de l’espai multidisciplinari “Limbo”, per al gaudiment de tots els veïns i veïnes, i la construcció de la passarel·la de vianants sobre el Cérvol (Fora del Forat-Cossis).

Des del Govern Municipal s’ha apostat sempre per un turisme de qualitat i per continuar millorant any rere any la seua oferta, i enguany aquest esforç s’ha vist reflectit no sols a les xifres, aplegant aquest agost a un 95% d’ocupació turística, augmentant un 1% respecte a l’any anterior, sinó que a més, Vinaròs ha entrat a formar part del Comité Assessor de l’Exquisit Mediterrani, per promocionar l’excel·lència gastronòmica dels productes de la Comunitat Valenciana i s’hi ha incorpora’t a la Xarxa de Destins Turístics Intel·ligents, un pas més cap a la transformació de la ciutat en una destinació més competitiva a través de les noves tecnologies, per seguir fent de Vinaròs en destí de primer ordre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari