El nou centre de salut de Vinaròs avança i preveu oferir més especialitats per a millorar la xarxa sanitària

S’ubicarà al centre de salut de Vinaròs i tindrà com a objectiu ampliar i descongestionar l’Hospital Comarcal i el centre de salut

El nou centre de salut de Vinaròs avança i preveu oferir més especialitats per a millorar la xarxa sanitària

El segon Centre de Salut de Vinaròs podria convertir-se en una realitat molt prompte i pretén oferir més especialitats a la ciutadania per a millorar la xarxa sanitària local. Així ho han confirmat aquest matí l’alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, la secretària autonòmica d’Eficiència i Tecnologia Sanitària, Concha Andrés, i la directora general de Règim Econòmic i Infraestructures Sanitàries de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmelina Pla, després d’una reunió per a analitzar l’evolució del projecte.

“Tots sabem que travessem una situació difícil per la pandèmia que obliga a replantejar la situació i a reforçar infraestructures en el sistema sanitari. Hui hem visitat el centre de salut existent i ens hem reunit amb el seu equip i l’ajuntament i considerem que les instal·lacions d’Atenció Primària són insuficients, per la qual cosa posarem en marxa tots els recursos per a avançar el nou centre de salut amb més serveis per a la ciutadania”, ha destacat Andrés.

Tal com ha explicat la secretària autonòmica d’Eficiència i Tecnologia Sanitària, el projecte de nou centre de salut, que se situarà en l’avinguda de Leopoldo Querol, podria albergar noves especialitats, com a Oftalmologia, Traumatologia i Rehabilitzación, Salut Mental, amb Psicologia, Psiquiatria i la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA), així com equipament de radiologia per a atendre els preoperatoris, si bé encara falta concretar aquests serveis.

I és que l’objectiu del futur centre no sols és el d’ampliar l’atenció primària de les famílies de Vinaròs, sinó esplaiar l’Hospital Comarcal perquè millore el seu servei, i l’actual centre de salut del carrer d’Arxipreste Bono: “El 20% de la població de Vinaròs és major, per la qual cosa necessitem un centre d’atenció integrada perquè l’hospital tinga, per exemple, més llits destinats a atendre pacients, mentre que les famílies poden tindre en un únic centre diverses especialitats que són molt importants per a aquest grup de població”.

Així, després de diversos anys amb el projecte en ment, Andrés ha anunciat que des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública es posarà “tots els recursos” al seu abast “perquè siga una realitat si pot ser en un any“. “És el compromís que hem traslladat a l’alcalde”, ha insistit.

Per això, s’està buscant la fórmula per a acurtar la tramitació de les obres i es planteja començar amb aquesta descongestió amb mòduls prefabricats per a avançar la fase de construcció del centre, que serà energèticament sostenible. Aquest es trobarà en uns terrenys de l’avinguda de Leopoldo Querol, en una parcel·la que ja s’han urbanitzat per part de l’Ajuntament i que és cedida a la Generalitat Valenciana per a la seua construcció.

Respecte a com serà, la secretària autonòmica ha avançat que, a més d’oferir les noves especialitats, serà energèticament sostenible i tindrà tres plantes, encara que segueix pendent la concreció dels serveis i la seua distribució. També, que l’objectiu és que funcione durant tot el dia.

Per part seua, l’alcalde, Guillem Alsina, ha agraït aquest impuls al projecte i la col·laboració amb la Conselleria per dignificar les infraestructures sanitàries a Vinaròs. Així mateix, ha agraït el “treball titànic” de tots els professionals sanitaris de la xarxa sanitària local, “especialment en aquesta tercera ona, que ha tingut com a resultat que baixe la incidència i la pressió hospitalària de pacients amb COVID”, i ha demanat col·laboració ciutadana per a seguir en aquesta línia.

Més informació

1 Comentari

  1. GUSTAVO
    GUSTAVO febrer 11, 11:21

    Todo lo que sea mejoras en los servicios publicos me parece muy bien, eso redunda en beneficio de la ciudadania .

    Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari