Vinaròs rep la visita del secretari de Ports, Emilio Obiol, per parlar dels futurs projectes a desenvolupar

El Centre d’Interpretació Turística, la creació de la Via Verda Litoral i l’enderroc de les casetes dels mariners per donar més amplitud a la plaça de Primer de Maig són les principals propostes per a posar en valor el port

Vinaròs rep la visita del secretari de Ports, Emilio Obiol, per parlar dels futurs projectes a desenvolupar
04/10/2019 -

Aquest matí el secretari autonòmic de Ports, Emilio Obiol, acompanyat per l’alcalde Guillem Alsina, el primer tinent alcalde i regidor de Relacions Institucionals, Marc Albella i el regidor d’Urbanisme, José Chaler, ha visitat les instal·lacions portuàries de la ciutat. La seua estada sobretot ha servit per a conéixer de primera els projectes que es volen desenvolupar per fer valdre la infraestructura.

Alsina ha destacat que “ha sigut una trobada molt profitosa, sobretot per a traslladar les principals propostes que volem posar en marxa durant aquesta legislatura, amb l’objectiu d’aprofitar totes les oportunitats turístiques i culturals que pot oferir el port”. En aquest sentit, ha afegit que la transformació de l’antiga cooperativa dels pescadors en el nou Centre d’Interpretació Turística o l’enderroc de les casetes dels mariners per obrir la plaça de Primer de Maig al port són algunes de les iniciatives previstes.

Per la seua banda, secretari Obiol ha declarat que “aquest Ajuntament té una mirada diferent sobre les relacions entre la ciutat i el port, una visió voluntariosa i amb moltes idees, on esperem que la Generalitat puga estar a l’altura”. Així mateix, Obiol comentava que és la primera visita oficial que realitza a un port aquesta legislatura i ha decidit començar per Vinaròs.

Pel que fa al projecte de l’enderroc de les casetes dels mariners, de la banda de la plaça de Primer de Maig, l’objectiu és donar més amplitud i obrir l’espai al port, a més també d’ajudar a fer valdre tota la zona. Segons assenyalava Alsina aquesta és la primera proposta que es desenvoluparà aquesta legislatura i anunciava que les feines es preveu que comencen en els mesos vinents.

En referència al Centre d’Interpretació Turística, que es crearà a l’antiga cooperativa dels pescadors amb el fons EDUSI, Obiol explicava que s’ha seguit la legislació marcada per la Unió Europea i la formula més adequada serà una concessió a l’Ajuntament de Vinaròs per un termini mínim de 50 anys. Segons afegia, el Govern Municipal serà l’encarregat d’assumir totes les inversions inicials, mentre que per la seua banda, la Generalitat compensarà al Consistori al llarg de tota la concessió.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari