La Policia Local de Vinaròs s'incorpora al sistema Eucaris

arxiu

La Policia Local de Vinaròs s'incorpora al sistema Eucaris
26/10/2020 -

La Policia Local de Vinaròs ha aconseguit la incorporació al sistema Eucaris, sent una de les primeres policies locals de la província de Castelló que aconsegueixen l’accés a l’aplicació. Aquesta facilitarà als agents l’intercanvi transfronterer d’informació sobre la possible sostracció de vehicles estrangers, reforçant si cap encara més, la seguretat ciutadana. Es tracta d’una aplicació a la qual només tindran accés de moment 15 components de la plantilla, amb formació específica per a l’ús del programa.

L’accés a l’aplicació Eucaris, que s’ha obtingut a través de la Secretaria d’Estat de Seguretat del Ministeri de l’Interior, permet als agents policials comprovar si un vehicle matriculat a l’estranger es troba o no sostret, a més d’altres dades de rellevància administrativa com la titularitat real d’aquest i la tinença/vigència del seu permís de circulació, així com també la vigència de l’assegurança obligatòria, possibilitant d’aquesta forma la detecció d’infraccions tant administratives com penals (falsedats documentals, etc).

La iniciativa Eucaris, acrònim de European car and driving license information system, permet l’intercanvi d’informació entre les diferents autoritats competents en matèria de trànsit dins de la Unió Europea. Aquesta cooperació entre els Estats permet que els mateixos comparteixin dades sobre el registre de vehicles (titularitat, dades de bastidor segur, …), i dels permisos de conduir.

El regidor de Governació, Fernando Juan, ha destacat que “amb aquesta incorporació al programa Eucaris la Policia Local podrà oferir un millor servei a la ciutadania, en especial pel que fa referència a la seguretat dels vehicles”. En aquest sentit, assenyalava que Vinaròs és una localitat turística on cada any centenars de visitants estrangers viatgen fins al municipi amb el seu cotxe i per tant es podrà oferir una major control en cas de produir-se una incidència.

L’accés a Eucaris s’uneix a la recent modernització en l’accés a DGT des de dispositius mòbils que la Policia Local de Vinaròs utilitza des de fa diversos mesos, a través d’una aplicació informàtica incorporada en tres mòbils. Amb un sistema de reconeixement de matrícules, (OCR) es connecta automàticament amb DGT i bolca a l’aplicació les dades de titularitat, ITV, assegurança i estat del vehicle (baixa o sostracció) del vehicle, facilitant en gran manera la labor dels agents a peu de carrer, per a poder consultar de forma pràcticament instantània tota la informació referent a l’estat administratiu dels vehicles a través del simple reconeixement gràcies a l’aplicació mòbil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari