Vinaròs celebrarà una programació especial per a commemorar el Dia Internacional de la Dona

Des del Govern Municipal amb la col·laboració de les entitats locals s’ha preparat una agenda carregada d’actes per dona més visibilitat a les dones i reivindicar l’important paper que tenen dintre de la societat

Vinaròs celebrarà una programació especial per a commemorar el Dia Internacional de la Dona
26/02/2020 -

Aquest matí les regidores de Política Social, Berta Doménech, Educació, Begoña López, Obres i Serveis, Carmen Morellà, Cultura, Anna Fibla i Ocupació, Maria Cano han presentat la programació especial que s’ha previst des de l’Ajuntament per a celebrar el Dia Internacional de la Dona el proper 8 de març. Cal destacar que l’agenda s’ha confeccionat amb la col·laboració de totes les regidores encapçalades per dones, que formen el 50% de l’equip de Govern Municipal.

La regidora Doménech ha destacat que “es tracta d’una programació especial que es durà a terme durant els propers tres mesos per a conscienciar, previndre i visibilitzar la situació de les dones en una societat patriarcal”. En aquest sentit, ha remarcat que des del Govern Municipal es treballa per a potenciar la igualtat entre les persones i reduir el màxim possible les desigualtats que encara pateixen les dones.

La programació començarà al mes de març amb tallers d’igualtat que s’impartiran als centres educatius per part de la psicòloga Sandra Herreros, així també com la creació de pancartes per la lluita feminista a càrrec de l’associació “Criant en tribu”. L’agenda també comptarà amb la conferència “Her Storie, on estan les dones?” per donar a conéixer les importants aportacions que han fet les dones a la societat al llarg de la història on també s’inclouran les que han fet a nivell local.

Enguany també es comptarà amb els monòlegs creats i interpretats per dones gràcies a la col·laboració de l’Aula Municipal de Teatre. El dia serà el 5 de març a la Fundació Caixa Vinaròs i estarà dedicat a les dones que han lluitat per canviar la història, les entrades es podran aconseguir a partir de demà a la planta baixa de l’Ajuntament.

El teatre també formarà part de la programació amb l’obra Tórtola de l’Institut Valencià de Cultura, que narra la història de l’artista Carmen Tórtola València, una dona que va trencar els esquemes socials de l’època gràcies a la seua valentia. El 26 d’abril serà el torn de la producció Elisa y Marcela una història d’amor entre dues dones que van aconseguir casar-se per l’església al 1901 tot i les grans dificultats de llavors.

Per al dia 8 de març es faran els actes centrals amb la marxa convocada per Femme Força Vinaròs, que inclourà la lectura del manifest institucional i diversos concerts per gaudir d’una jornada reivindicativa. El 24 d’abril es farà un dels actes més destacats de la programació amb la conferència “Micromasclimes i macromasclismes que permeten la violència de gènere” a càrrec de l’educadora social i supervivent al maltractament Marina Marroquí.

El mes de maig estarà dedicat al curs de defensa persona i empoderament els dies 9,15,22, i 29 les inscripcions es poden realitzar a Serveis Socials.

Cal destacar que la Regidoria d’Obres i Serveis, encapçalada per Carmen Morellà, també contribuirà en aquesta programació amb l’encesa de llums violeta a l’Ajuntament, església arxiprestal i els dos ponts del riu Cervol per reivindicar també la lluita feminista.

Les regidores han coincidit que tot i els avenços de la societat cal continuar lluitant per defensar els drets de les dones i eliminar les desigualtats que encara pateixen, així també com eradicar la xacra social de la violència de gènere. En aquest sentit, han animat a tota la ciutadania a participar en els actes que s’han programat per donar la visibilitat i la importància que mereixen les dones.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari