L'Ajuntament avança en la redacció definitiva del Pla Local d'Inclusió i Cohesió Social

L'Ajuntament avança en la redacció definitiva del Pla Local d'Inclusió i Cohesió Social
07/10/2019 -

L’Ajuntament de Vinaròs, des de la Regidoria de Política Social i Joventut, està ultimant el Pla Local d’Inclusió i Cohesió Social 2020-2023, en el qual, van participar durant la primera fase de recollida de propostes, en novembre del 2018, moltes organitzacions no governamentals i associacions de la nostra ciutat que van ser convidades a un altre taller de treball i reflexió sobre aquest mateix Pla.

En l’última sessió, impartida l’1 d’octubre, per l’empresa Creas I+D amb el coordinador tècnic i assistida per la mediadora intercultural i l’agent d’igualtat, fou preparada per a conéixer i aprofundir en una manera de treballar coordinada i planificada, on preval la unió de sinergies per un bé comú: que tots els agents socials treballen junts per un Vinaròs més inclusiu i més humà.

L’objectiu específic d’aquesta sessió fou concretar les mesures contemplades en el Pla, així com la creació del Consell Local d’Inclusió i Cohesió Social, el qual serà l’òrgan encarregat del seguiment i avaluació del document durant els anys que estiga en vigor. L’anomenat consell el formaran agents del tercer sector, sindicats i professionals, entre altres.

La dinàmica que es va seguir va ser una presentació i exposició del DAFO obtingut de les dades oficials i de la informació facilitada per experts, amb l’equip tècnic, per poder després fer uns grups de treball que tenien la finalitat de debatre sobre allò exposat, a més de proposar prioritats i/o noves aportacions.

El Pla Local d’Inclusió i Cohesió Social té previst la seua aprovació abans de finalitzar el 2019, el qual estarà finançant per la Generalitat, el Fons Social Europeu i el mateix Ajuntament; tot això, amb la finalitat de potenciar un Vinaròs preocupat per les persones amb vulnerabilitat social i donar pas a un sistema de dret subjectius, on cada persona importa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari