Vinaròs es marca l'objectiu de reduir un 40% les emissions de CO₂

El projecte es desenvoluparà a través de l’estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible amb un milió d’euros durant els quatre anys vinents

Vinaròs es marca l'objectiu de reduir un 40% les emissions de CO₂
14/10/2019 -

L’Ajuntament de Vinaròs s’ha marcat com a objectiu per aquesta legislatura reduir un 40% les emissions de CO₂ dels edificis municipals. Aquest ambiciós projecte està emmarcat dintre de l’estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible (EDUSI) Benicarló-Vinaròs, amb una inversió total de 20 milions d’euros provinents del fons FEDER de la Unió Europea. D’aquest fons la meitat es destinarà de forma directa a Vinaròs per a posar en marxa diferents línies d’actuació entre les quals també hi ha projectes de mobilitat sostenible com la via litoral o la passarel·la del riu Cervol.

Projectes que ajudaran a reduir la petjada ecològica de l’Administració

Una de les apostes més importants serà l’Eficiència Energètica que es desenvoluparà durant els quatre anys vinents per fer de Vinaròs una ciutat més sostenible i respectuosa amb el Medi Ambient. Aquesta estratègia pretén reduir un 40% les emissions de CO₂, a més de millorar l’eficiència energètica dels edificis municipals per rebaixar fins a un 30% el consum elèctric i la despesa pública energètica. D’altra banda, la proposta també preveu augmentar l’ús de les energies renovables prop del 30%.

Des de les Regidories de Transició Ecològica, Innovació Digital i Urbanisme, s’ha apostat per aquesta línia de treball durant els anys vinents. Entre els projectes estan previstos la substitució de calderes i suport solar, la renovació de l’enllumenat públic, la instal·lació de generadors d’energia fotovoltaica o millorar l’eficiència dels aïllaments dels edificis municipals per reduir la despesa de climatització. Entre aquests projectes destaca un pla innovador i pioner a l’Estat, “Smart Grid”, la creació d’una xarxa elèctrica intel·ligent.

“Smart Grid”

El projecte consisteix a crear una xarxa elèctrica intel·ligent a través de les tecnologies de la informació i comunicació que siga capaç de distribuir de forma òptima entre els edificis municipals l’energia renovable generada en funció del consum en les diferents franges horàries.

Projecte innovador amb licitació innovadora

Per a aconseguir els objectius establerts en aquestes línies d’actuació, l’Ajuntament de Vinaròs ha realitzat auditories energètiques en tots els edificis municipals i s’ha de procedir a la determinació de mesures per a la millora de l’eficiència dels equipaments públics. En aquest punt, s’ha estimat convenient utilitzar la Compra Pública d’Innovació (CPI) com a eina d’identificació de solucions per a millorar l’eficiència energètica en edificis municipals.

La CPI consisteix en una convocatòria oberta en la qual pot participar qualsevol empresa amb capacitat per a aportar idees innovadores destinades a donar resposta a una sèrie de reptes o necessitats en el sistema mitjançant l’ús de tecnologies que superen les prestacions de les existents actualment en el mercat. Aquest mètode permet a les empreses poder ajustar les seues ofertes per als serveis que són capaços de millorar, mentre que l’Ajuntament pot escollir de forma individual les propostes de diverses empreses, segons les seues necessitats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari