Les anàlisis descarten la presència de la Covid-19 a les aigües residuals

Les proves tornen a certificar que no s’ha detectat material genètic de SARS-CoV-2 en les darreres mostres analitzades durant aquest mes de setembre

Les anàlisis descarten la presència de la Covid-19 a les aigües residuals
11/09/2020 -

Les noves analítiques realitzades a les aigües negres de Vinaròs han tornat a descartar la presència del coronavirus. Recordem que gràcies al conveni signat entre l’Ajuntament i l’empresa FACSA cada setmana es fan proves per detectar una possible presència del material genètic de SARS-CoV-2, causant del coronavirus, i així poder controlar possibles rebrots al municipi, en cas de produir-se.

Les primeres proves realitzades al setembre van detectar la presència en nivells baixos de la Covid-19, però ara les noves analítiques han resultat negatives i no s’han trobat restes genètiques de coronavirus, amb els mateixos resultats que els mesos de juny, juliol i agost, on tampoc es va detectar la presència del virus.

L’empresa FACSA és l’encarregada de realitzar les anàlisis sense que suposen cap despesa per a l’Ajuntament. Les proves es realitzen en les aigües i fangs i es basen en l’extracció de l’ARN de les mostres per al posterior anàlisi al laboratori.

Des de l’Ajuntament es fa una valoració positiva, però es demana a la ciutadania que no abaixe la guàrdia i continue respectant totes les normes de seguretat establertes per les autoritats sanitàries per a evitar una possible propagació del coronavirus a la localitat. Aquestes normes són l’ús obligatori de la mascareta, el manteniment de la distància de seguretat i el rentat de les mans.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari