S'inicien els primers treballs de la residència municipal de Vinaròs

El nou espai comptarà amb 145 places i es construirà a sobre de l’actual Centre de Dia, amb mòduls, per intentar ocasionar les menors molèsties possibles als usuaris

S'inicien els primers treballs de la residència municipal de Vinaròs
03/10/2019 -

La residència municipal cada vegada està més prop de ser una realitat i ja s’han iniciat les primeres tasques per a la seua construcció. Durant el dia d’ahir l’alcalde Guillem Alsina, acompanyat per la regidora de Política Social, Berta Domènech i representants de la corporació municipal, va fer una visita a les instal·lacions per veure les feines que s’han desenvolupat, que sobretot, han consistit en les primeres excavacions per a col·locar les bigues.

El nou espai disposarà d’una superfície de 5.400 metres quadrats, amb capacitat per a 145 places públiques, distribuïdes entre 54 habitacions doble i 37 simples. D’altra banda, també tindrà zones compartides, dos terrasses, gimnàs i molts més serveis per tal de garantir una estada de qualitat als usuaris. Així mateix la residència també suposarà la creació de 75 places de treball per garantir el personal suficient per atendre a tots els residents.

L’alcalde Alsina destacava que “la residència municipal suposarà un avenç molt important per a la qualitat assistencial, que beneficiarà tant a la ciutat i la resta de la comarca”. Pel que fa al projecte insistia que “ha sigut possible gràcies a la feina conjunta de les diferents administracions i governs municipals, amb el seu origen durant la legislatura de Jordi Romeu, que va iniciar els primers passos gràcies al Pla E de l’expresident Zapatero i que van donar continuïtat les posteriors corporacions locals”.

D’altra banda, Alsina també ha volgut destacar la gran feina que s’ha realitzat des de l’equip de Serveis Socials de l’Ajuntament, encapçalat per Antonio Valenzuela, assenyalant que han sigut una peça clau per al desenvolupament del projecte, que poc a poc va prenent forma.

La presidenta d’Onada, Cinta Pascual, agraïa la feina de l’Ajuntament i tècnics municipals per la seua gran col·laboració per al desenvolupament del projecte. Segons detallava la residència suposarà la creació de 75 llocs de treball, a més d’una escola de formació. En aquest sentit, destacava que “sobretot es buscarà personal de Vinaròs, perquè s’ha demostrat que si les persones que ofereixen l’atenció són coneguts per part dels usuaris, llavors els genera una major satisfacció i sobretot sensació de familiaritat”.

Per la seva banda, l’arquitecte responsable del projecte, Pep Selgar, explicava que les obres tindran la dificultat afegida d’intentar ocasionar les menors molèsties possibles per als usuaris del Centre de Dia. En aquest sentit comentava que sobretot es treballarà amb mòduls prefabricats i es concentraran les feines més importants els caps de setmana, amb l’objectiu de finalitzar totes obres en un termini de 18 mesos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari