Vinaròs acollirà la campanya RECICLOS per a recompensar als ciutadans recicladors

Vinaròs acollirà la campanya RECICLOS per a recompensar als ciutadans recicladors
29/04/2022 -

Els veïns i veïnes de Vinaròs podran obtenir premis per reciclar les seues llaunes i botelles de plàstic de begudes a través de RECICLOS, el Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) creat per Ecoembes, l’organització ambiental sense ànim de lucre que coordina el reciclatge d’envasos en tot el país.

Amb aquest projecte, que busca promoure el reciclatge d’aquest tipus de residus a través d’incentius, els veïns i veïnes de la localitat podran obtenir recompenses socials i ambientals cada vegada que reciclen les seues llaunes i botelles de plàstic de begudes en els contenidors grocs. Així, al reciclar, obtindran punts, anomenats RECICLOS, que podran donar a les causes socials o ambientals actives en aquest moment com, per exemple, el projecte d’ajuda a la Fundació Tots Units.

D’aquesta manera la Conselleria de Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana; Diputació de Castelló, i Ajuntament de Vinaròs pretenen que els ciutadans i ciutadanes de la localitat reciclen més i millor les llaunes i botelles de plàstic de begudes, fomentant la seua circularitat i, al mateix temps, contribuint a millorar el seu entorn més pròxim.

Per a donar a conèixer RECICLOS i ajudar la ciutadania a resoldre els seus dubtes, informadors ambientals recorreran, del 9 al 12 de maig, les principals zones de Vinaròs.

Castelló ha estat la primera regió que ha apostat per la implantació de RECICLOS a nivell regional, sent Vinaròs un dels municipis que compten amb aquest SDR.

Així funciona RECICLOS

Per a fer ús de RECICLOS, els ciutadans de Vinaròs només han de descarregar-se l’app des de Play Store o Apple Store i, a casa, escanejar el codi de barres de la llauna o botella de plàstic que volen reciclar abans de tirar-ho al cubell. Una vegada al carrer, quan acudeixin al contenidor groc amb la seua bossa d’envasos, han de dipositar-la allí i escanejar el codi QR que hi ha en el contenidor.

Aquest SDR també compta amb màquines, en la qual els usuaris només han de dipositar totes les llaunes i botelles de plàstic de begudes en una màquina de RECICLOS i escanejar el QR que mostrarà la màquina.

En tots dos casos, en fer-ho, obtindran punts, denominats RECICLOS, que podran canviar per les diferents recompenses que tinguin disponibles. Aquests punts tindran un límit setmanal amb la finalitat que els ciutadans no sols reciclen més i millor els envasos, sinó que consumisquen de manera responsable.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari