Vinaròs acull una Jornada Tècnica Agroalimentària per parlar de la PAC

Vinaròs acull una Jornada Tècnica Agroalimentària per parlar de la PAC
21/02/2020 -

El Vinalab va acollir ahir la Jornada Tècnica Agroalimentària organitzada per la Unió de Llauradors i Ramaders, amb la col·laboració de l’Ajuntament, Diputació de Castelló, Generalitat Valenciana i Govern Central. A l’acte inaugural va assistir l’alcalde, Guillem Alsina, la consellera d’Agricultura, Mireia Mollà, el secretari general de la Unió, Carlos Peris, Mercedes Bagan de Banca de Empreses Dirección Territorial de Castelló Cajamar i la regidora d’Agricultura Anna Fibla.

Alsina ha agraït a l’organització haver escollit Vinaròs per a celebrar aquesta jornada tan important per a defensar els interessos dels llauradors a través d’una Política Agrària Comú (PAC) més justa i equitativa. En aquest sentit, assenyalava que “l’agricultura és un sector molt important al nostre territori, on moltes famílies depenen de forma directa i des del Govern Municipal es farà tot el possible per defensar el camp”.

Per la seua banda, la consellera Mollà declarava “que cal una PAC més mediterrània i valenciana perquè l’actual no ens representa” i advocava per un Pacte Verd Europeu que compense l’agricultura i ramaderia. Segons afegia des de la Conselleria es constituirà una mesa tècnica, amb representants del sector, per a traslladar al Ministeri la posició de la Generalitat en relació a la nova PAC.

Durant la jornada també s’han defensat uns preus més justos per als llauradors i ramaders, a més d’una millor distribució de les ajudes, una reacció eficaç davant de la crisi de preus i sobretot millorar la cadena agroalimentària perquè el productor puga obtenir una millor remuneració. En total van participar més de 150 persones i van coincidir que cal influenciar a Europa per aconseguir una PAC més valenciana, que prioritze als professionals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari