Vinaròs aplicarà les rebaixes fiscals del Pla €CO al gener

Vinaròs aplicarà les rebaixes fiscals del Pla €CO al gener
13/12/2021 -

A partir del mes de gener l’Ajuntament aplicarà les rebaixes fiscals incloses dintre del Pla €CO amb l’objectiu d’ajudar a la ciutadania, autònoms i empreses a fer front a la crisi econòmica generada per la pandèmia. Aquestes modificacions es van publicar el passat 2 de desembre al Butlletí Oficial de la Província, BOP, per a la seua ratificació definitiva i entraran en vigor a partir de l’1 de gener de 2022.

La primera mesura és la reducció del 50% de la taxa de recollida de les escombraries prevista en l’article 4.1 de l’Ordenança. La regidora d’Hisenda, Maria Cano, ha indicat que “aquesta rebaixa suposarà un significatiu estalvi per a les llars que passaran de pagar un rebut de 34,20€ als 17,10€, mentre que establiments com una cafeteria o bar passaran dels 120 a 60,78€”.

La segona de les rebaixes fiscals és la bonificació del 50% de la quota de l’Impost dels Béns Immobles, IBI, per a les edificacions residencials en què s’hagen instal·lat sistemes per a l’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia provinent del sol. Aquesta bonificació s’estendrà als cinc períodes impositius immediatament següents al de la finalització de la instal·lació, fins a un màxim de 400 € anuals. Per a l’aplicació de la bonificació en l’exercici en el qual se sol·licita, haurà de presentar-se la instància abans de l’1 de març. La resta de condicions es poden consultar en l’article 11, apartat 6, de l’Ordenança fiscal reguladora de l’IBI.

L’alcalde Guillem Alsina comentava que “aquestes dues rebaixes fiscals s’afegiran a les ja aprovades, la reducció del 50% de l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO), l’eliminació de la taxa per a l’expedició de llicència i la bonificació de la taxa de llicència d’activitat econòmica”. Unes mesures que segons insistia Alsina pretenen impulsar la creació de noves empreses a la localitat, així com dinamitzar l’activitat econòmica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari