Vinaròs aprova el nou pressupost per a 2022 amb més de 38 milions d'euros

Destaquen les inversions per a la passarel·la del riu Cervol i la millora de l’institut José Vilaplana

Vinaròs aprova el nou pressupost per a 2022 amb més de 38 milions d'euros
25/03/2022 -

L’Ajuntament de Vinaròs va aprovar ahir a la nit en sessió plenària extraordinària el pressupost per al 2022 amb la xifra de 38,2 milions d’euros. Els nous comptes municipals han estat ratificats amb els vots a favor de Partit Socialista, Compromís i del regidor no adscrit a cap formació, les abstencions de Totes i Tots Som Vinaròs, i Ciutadans, i els vots en contra del Partit Popular i el Partit de Vinaròs Independent.

Aquest matí l’alcalde, Guillem Alsina, acompanyat per la regidora d’Hisenda, Maria Cano i la regidora de Comerç, Paula Cerdà, ha comparegut davant dels mitjans de comunicació per detallar a la ciutadania la composició del nou pressupost municipal. Segons assenyalava Alsina els comptes tenen una reducció del 4,5% en relació a l’any passat com a conseqüència de la rebaixa els impostos que han entrat en vigor l’1 de gener. En concret es tracta de la bonificació de l’IBI per la instal·lació de plaques fotovoltaiques, la reducció del 50% de l’impost de construccions i de la taxa de les escombraries, així com la supressió de l’impost d’obertura d’establiments.

L’alcalde comentava que “aquesta reducció dels impostos, encara que supose per a l’Ajuntament una disminució dels ingressos d’aproximadament uns 800.000€, es tracta d’una ajuda molt important per als veïns de la localitat, encaminades sobretot a reduir la despesa i a fomentar la creació de noves empreses”.

Pel que fa a les inversions, la regidora Cano comentava que s’ha previst una partida de més de 8 milions d’euros, on sobretot destaquen les reformes de l’institut José Vilaplana i dels col·legis Sant Sebastià i Assumpció a través del Pla Edificant de la Generalitat Valenciana.

D’altra banda, Cano també incidia en les inversions de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat, EDUSI, que permetran enllestir el projecte de la passarel·la del riu Cervol, continuar amb l’adequació del Centre d’Interpretació Turística de la Cotxera de Batet, iniciar les tramitacions per al nou Centre Social i posar en marxa la Via Litoral. Així mateix, també es destinarà una partida per a la compra i adequació de l’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana, la millora el cementeri municipal i la reforma del parc infantil de la plaça d’Espanya.

En capítol de transferències corrents, Cano explicava que enguany s’amplia la inversió en més d’1,5 milions d’euros gràcies a les subvencions de les administracions superiors, que permetran posar en marxa tallers d’ocupació i sobretot garantir unes prestacions de qualitat per a les persones més vulnerables.

En matèria de despeses destaca el pagament d’1,5 milions d’euros per la sentència del cas Arizmendi, conseqüència del Pla General d’Ordenació Urbana del 2001.

La regidora Cerdà comentava que “el pressupost serà dinàmic amb la intenció de poder ampliar les partides socials, especialment per atendre els refugiats ucraïnesos de Vinaròs, a més de treballar perquè arriben els fons Next Generation de la Unió Europea, fet que permetria engegar nous projectes per al municipi”.

Per acabar, l’alcalde Alsina agraïa les aportacions realitzades per part dels partits de l’oposició, especialment Ciutadans, Totes i Tots Som Vinaròs i el regidor no adscrit a cap formació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari