Vinaròs avança en el desenvolupament de l’Agenda Urbana

Vinaròs avança en el desenvolupament de l’Agenda Urbana
23/05/2022 -

L’alcalde de Vinaròs Guillem Alsina, al costat de la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, i el secretari general d’Agenda Urbana i Habitatge, David Lucas, van signar divendres a València un protocol per al desenvolupament de l’Agenda Urbana en el nostre municipi. Cal destacar que a l’acte, en el qual també va ser present la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, van signar també el protocol els municipis valencians de l’Eliana, Alzira, Elda i Castelló de la Plana.

L’Ajuntament de Vinaròs va rebre el passat mes de desembre una ajuda de 150.000€ del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per a l’elaboració de projectes pilot de plans d’acció local de l’Agenda Urbana Espanyola. A través d’aquesta ajuda, concedida únicament a 121 entitats locals de tot el país, es reconeix l’esforç realitzat pel Consistori en els últims anys en relació amb planificació estratègica.

Amb aquesta sòlida base de reflexió estratègica, l’Ajuntament de Vinaròs va iniciar a principis de 2021 l’elaboració del Pla d’Acció Local de l’Agenda Urbana. Durant el procés, partint de l’Estratègia DUSI i la resta de documents estratègics, s’ha realitzat un diagnòstic de la situació del municipi en relació amb els 10 eixos estratègics de l’Agenda Urbana Espanyola, que trasllada a les ciutats els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), l’Agenda Urbana de les Nacions Unides i l’Agenda Urbana Europea.

Seguint amb els treballs realitzats i d’acord amb el projecte subvencionat, l’Ajuntament finalitzarà en 2022 el procés d’elaboració del Pla d’Acció de l’Agenda Urbana mitjançant la posada en marxa d’un pla de comunicació i sensibilització, un procés de participació ciutadana, la redacció del Pla d’Acció, el disseny del sistema de seguiment i avaluació i la creació d’un Observatori d’indicadors urbans.

El procés participatiu, que es desenvoluparà durant les pròximes setmanes, consistirà en el debat, co-disseny i millora per part de la ciutadania i els principals agents socials, econòmics i polítics de la ciutat del diagnòstic i la proposta de formulació estratègica elaborats i en la realització d’un projecte d’agendes urbanes escolars en centres educatius del municipi. A partir de les conclusions obtingudes es redactarà el Pla d’Acció que definirà el full de ruta sobre el qual treballar a 10 anys vista, alineant els principals projectes estratègics de Vinaròs amb les prioritats de finançament europeu del període de programació 2021-2027 i dels fons Next Generation EU, amb l’objectiu d’aconseguir una ciutat més sostenible social, econòmica i mediambientalment.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari