Vinaròs celebrarà els actes litúrgics de Sant Antoni i Sant Sebastià

Vinaròs celebrarà els actes litúrgics de Sant Antoni i Sant Sebastià
14/01/2022 -

La Regidoria de Festes, encapçalada per Paula Cerdà, ha donat a conèixer la programació per Sant Antoni i Sant Sebastià que se celebraran la propera setmana. Sobretot es recuperaran els actes litúrgics amb les misses a l’ermita i l’església arxiprestal perquè permeten garantir el compliment de les normes sanitàries i control dels aforaments.

La regidora Cerdà ha destacat que “per part de l’Ajuntament hem apostat per la prudència i hem decidit suspendre els actes més multitudinaris com la celebració de Sant Canut o el repartiment de les paelles per evitar una possible propagació de la Covid-19”.

Pel que fa a les activitats previstes, per al dia de Sant Antoni es farà una missa a l’ermita a les 11:00h, amb accés lliure fins a completar l’aforament permès.

Per al dia de Sant Sebastià els actes començaran amb la pujada de la relíquia a les 07:30h amb sortida des de l’església arxiprestal, en arribar a l’ermita, cap allà a les 9:00h, es farà la tradicional missa dels peregrins, mentre que a les 12:00h es farà un segon ofici. A la tarda continuaran els actes amb una nova missa a l’església arxiprestal i en finalitzar es farà la rebuda de la relíquia al carrer de Sant Cristòfol, amb una posterior processó.

Cerdà ha explicat que es posarà en marxa l’habitual servei de bus per a pujar a l’ermita des de les 9:30h fins a les 16:30h, amb una freqüència de 30 minuts des del Palau de Justícia. El preu del bitllet serà d’1,5€ i gratuït per als usuaris de la targeta daurada. Segons destacava l’últim bus de baixada al municipi serà a les 17:30h.

D’altra banda, la regidora comentava que per al dia de Sant Sebastià s’habilitaran els torradors de la Foia i els de plaça interior de l’ermita perquè es puguen fer les tradicionals torrades de carn. Cerdà ha demanat als veïns que utilitzen les instal·lacions de forma responsable i sobretot que “es respecte tot el paratge i patrimoni natural del Puig de la Misericòrdia”.

El dia 22 de gener, a les 20:00h, continuaran els actes amb la presentació teatral del ball de Sant Antoni i els dimonis amb cercavila des de la plaça Parroquial fins al passeig de Fora del Forat on es farà l’encesa de la foguera. Per acabar, el dia 23 de gener se celebrarà Sant Sebastianet amb una missa a l’església arxiprestal a les 19:00h i en finalitzar es farà una processó fins al passeig marítim per fer la benedicció de la mar amb la relíquia de Sant Sebastianet.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari