Vinaròs certifica que compleix tots els terminis de l'EDUSI

Vinaròs certifica que compleix tots els terminis de l'EDUSI
26/10/2021 -

L’alcalde de Vinaròs Guillem Alsina, amb el regidor d’Urbanisme, José Chaler, ha fet un balanç dels projectes que s’executen a través de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat, EDUSI. Recordem que suposa una inversió total de 20 milions d’euros per a Vinaròs i Benicarló per part de la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Cal destacar que la UE aporta 5 milions per a cada localitat i els ajuntaments 5 més, en total 10 milions d’euros per municipi. Així mateix, cal mencionar que segons els requisits marcats per la mateixa Estratègia tots els projectes hauran d’estar certificats abans del 31 de desembre del 2023.

Alsina comentava que “inicialment el període per a certificar tots els projectes finalitzava el 2022, però des dels Ajuntaments de Vinaròs i Benicarló es va sol·licitar una pròrroga, que ha estat acceptada pel Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, fet que suposarà ampliar el termini fins al 31 de desembre del 2023”. En aquest sentit, Alsina comentava que Vinaròs i Benicarló ja han certificat el 21% dels projectes, molt per sobre de la mitjana de l’Estat espanyol, que és del 8,96%.

Per la seua banda, el regidor Chaler detallava tots els projectes previstos dintre de l’Estratègia DUSI, que es desenvoluparan en els propers mesos.

Administració Electrònica. Aquesta iniciativa inclou el disseny de la pàgina web del setmanari El Diariet i del Centre del Coneixement del Vinalab, així com programes d’aprenentatge en línia i de gestió per a l’Ajuntament, amb un pressupost de 320.000€

Via Litoral. L’objectiu és afavorir la comunicació sostenible entre Vinaròs i Benicarló. El projecte compta amb una inversió de 670.000€ i ara mateix es troba en fase de redacció per a sol·licitar a Costes la cessió dels trams propers al litoral per a poder desenvolupar la via.

Millora de l’eficiència energètica. Es tracta d’un estudi dels edificis municipals, per tal d’implantar un model més eficient i amb menys consum per a reduir les emissions de CO2.

Centre d’Interpretació Turístic Vinaròs-Maestrat. El projecte es troba en procés d’adjudicació del contracte per a la redacció de la segona fase de les obres per a la transformació de la Cotxera de Batet en el nou Centre d’Interpretació Turístic Vinaròs-Maestrat, amb un pressupost de 230.000€.

Passarel·la del riu Cervol. Per part de l’Ajuntament s’ha fet la remissió a Costes de tots els estudis corresponents per a la construcció de la infraestructura i falta el vist i plau per a poder iniciar els treballs, que també inclou la regeneració del marge esquerre de la desembocadura del riu Cervol. En total suposarà una inversió d’1,6 milions d’euros.

Nou Centre Social. L’objectiu és convertir l’actual Centre Municipal de la Tercera Edat en un espai referent a la ciutat que acollisca el nou Centre Social, així com aules per a les entitats locals, a més de continuar amb el servei que ofereix a les persones de la Tercera Edat. Un projecte que suposarà ampliar dues plantes més a l’actual edifici, amb una inversió de 3,2 milions d’euros. El regidor Chaler indicava que “va sortir a licitació la contractació del projecte executiu de les obres, però s’han presentat al·legacions i ara es troba en fase de revisió”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari